Monday, January 31, 2011

My Precious


Untuk tatapan sahabat-sahabat, kawan-kawan, adik-adik , kakak-kakak, abang-abang, keluarga dan juga mungkin anak-anak saya satu hari nnti tgk kan kan kan.....
KAKAK - Wan Dania Balqish


Abang - Wan Muhammad Zarif Rifqi
Ensemmmmmm x saya...

Berjalan dgn penuh bergaya...hehehehe

La..nie x isap puting da slp terjadinya tragedi..hehehehe gud..gud

Ambooii...mcm mandurr lak melawat tapak hehehehe
Adik - Wan Damia Zahra
Zahra, her 1st day see the world (ekceli kat Hospital nie) hehehehe







Wednesday, January 26, 2011

Perghhhh giler aahh..meroyan ker!!!

makkkkk aiiiii....biar betul berita nie..giler ker ape pmp nie. Sampai ati dia tikam baby dia. Macam tak ada perasaan lak pmp nie. Tak paham tul aku lahh dengan dunia sekarang nie. Ada juga mak mcm tu. Dia x pk ker, penat nk bawa perut memboyot selama 9 bln tu... betul2 xpaham la.. nie cuba korang baca artikel nie 
Kesian kat baby tu..baru nk tengok dunia nie ha..ape la salah baby tu. Sedihh tul la baca berita mcam  nie. Sampai hati tul laaaa, sanggup seorg ibu bunuh anak dia...BABY lak tuu... ker pmp ni sebenarnya da kena angin meroyan...sian.

Tuesday, January 25, 2011

yeaa..yeaa...kita dpt adiah

Assalamualaikum semua,
Saya sgtlah terharu pada hari ini , kerana pagi-pagi lagi tadi...saya telah pun diberi hadiah oleh marini. Siapa itu marini, marini adalah kawan opis saya. 

Sebenarnya adiah tu adalah sempena kelahiran baby baru saya...Wan Damia Zahra... Oleh itu saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan ribuan terima kasih buat kawan-kawan opis kuu.... Mereka-mereka adalah.........(sambil kedengaran drum berbunyi) hahahaha
1.Nazatul
2.Marini
3.Sarina
4.Safinah
5.Masura ---- Bos niehh...
7.Saifaliza ----da tender
8.Kamariah@Kam
9.Kak Fizah --- Bos gek niehh

Trimas kekawankuuu ...semoga dimasa hadapan ada la lagi bagi adiah ekkk... wakakakakaka. Dilampirkan gambar adiah tersebut...hehehehe
Blm buka lagi....xcited rs syg nk buka..cantek benoo balutnya hahahahaha

Cumilkan balutannya....sygnyer nk buka...poyooo tul aku

Tadaaaaaa..inilah dianya adiah ituuuu

Kasi keluar dr kotak la..ada nmpkkk kaa...

Last view..hehehehehe
 

Nora Bukan Dalangnya

Wah..wah..wah...tajukkkkkkk..sebenarnya ni kisah si Nora Danish, Jejai x laki Nora n si Fasha tu lah.
Terjawab sudah segala gosip antara depa ni kan. Sian Nora danish...mesti dia lega kan sbb Jejai dah buat statement kat paper...huhuhuhuuh..padan muka pada Fasha muahahahahahahahah sorry lah sape2 yg minat fasha nie ekkk. Anyway..kalau korang nk baca statement Jejai tu...click kat sini
Cantek nyer dia..tp seksi ler plak huhuhuhu

Friday, January 21, 2011

Posisi Bayi Tidur Cara Menelangkup Boleh Membunuh !

OMG, betul ker..nauzubillah min zalikkk..minta dijauhkan perkara-perkara yang tak elok. Ekceli korang, kes nie jd kat singapore...aku paste kat sini, untuk korang baca info nie ekk....

Gambar Hiasan Semata...

When babysitter Wong Poh Chun left her four-month-old charge after putting him to bed, he was lying on his stomach and sound asleep.

Four hours later, when she went to wake him up, he was not moving and his palms had turned purple.

At an inquest in Singapore on Thursday, State Coroner Victor Yeo said he was unable to ascertain the manner or the cause of the death.

The pathologist who examined Tan Yik Kiat's body said his death on July 27was most likely due to natural causes linked to Sudden Infant Death Syndrome, or the result of an accidental death by suffocation.

Yik Kiat had been sleeping on a mattress with his tummy facing down, arms over his head and face tilted to the side.

The baby sitter said this was how she would normally put her charges to bed,as they would sleep better and not be shocked by any sudden loud noises.

Source: The Straits Times/ANN
Published Jan 21 2011



So, ape pendapat korang diluar sana...kalau diikutkan baby mmg digalakkan tdo cmgini, sbb utk elakkan dr dia tidur terkejut-kejut kan, lg satu klu muak ker ape2 ke so x masuk semula dalam mulutkan.. ntah xtau la skang nie mcm2 kan. Maybe juga baby tu ms tdo terlangkup dgn hidungnya sekali , maka tak boleh bernafas la dia kan. Or maybe da ajal baby tu kan....harap tiada lagi terjadi kes2 mcm gini lagi kan. Takziah buat parents baby yg meninggal tu.

Aksi yg agak menyeramkan...huhuhu


Assalamualaikum seme,
Aku cuma nk berkongsi cite jer ngan korang seme ni. Citenya camgini...malam semalam...ehhhh malam ape nyer pagi dahh. Dalam kul 2am lbh laaa kan, si Zarif terbangun and dia merengek-rengek laa nk kan air milo dia. 

So, aku pun bangun laa..buatkan air milo dia, Zarif lak..dtg la dok sebelah aku..tetibaaaaaaaaaa.. jeng jeng jeng... poyooo tul aku nie, dengan lemah lembutnya Zarif menepuk2 aku dannnn...tunjuk ke arah yang x sepatutnya sambil mata dia memandang ke arah ituuuu.. aku lak berkata la dlm ati..apehal lak si zarif nie menunjuk ke arah ceiling dengan dgn tingkap nie kan( waktu nie da rasa seram sejuk da.. siutttt tul laa aku da la semmg nyer 100% penakut)

Pastu, Zarif menangis la sikit...papa dia dah marah da, aku pun bg hint la pada hubby...Pa..Pa tgk2.. pastu asben baru la perasan yg si Zarif nie dok pandangggggg jer ke 'situ'. Siap jer air milo dia...aku bg la pd Zarif, dia pun amek jer milo dia..sambil aku berbaring sebelah dia...siap tarik tgn aku peluk dia and pejam mata terus Zarif.huhuhuhuu..selalu tu..xder la dia terus nk pejam kan mata..mesti terkebil2 sambil minum air milo dia tu...huhuhuu.. aku pun ape la lgi...suh la asben aku baca2 ape yang patut, sama lah aku pun

Sib baik laaa..aku xnmpk benda2 yg mcm 'tu'. Eeeiiii x tak sanggup aku. Mcm mana agaknya dengan org2 yg diluar sana yg ade sixth sense tu kan..sian pun yer...especially if masih budak2 la kan mesti derang ketakutann.. contoh paling terdekat anak kakak aku. Ntah mcm mana, dia blh lak nmpk benda cm 'tu', kakak aku cite..klu dia nmpk kan..siap gigil2 lagi dia takut.....sian sungguh. 
Untuk pengetahuan korang gek...kakak ipar aku pun blh 'see tru' gekk huhuhuhu..tp yer la dia da beso pjg...so da biasa pun..siap ade penah berckp2 ngan benda cm 'tu' lagi. Kalau aku lah agaknya mau pengsan 10X da...bangun pengsan..bangun pengsan balik  kan kan kan... Aku penah tny kak ipar aku nie  
Aku : Kak tek...benda tu tau x klu kita nampak?
K.T : Ntah lah...tau kot...
Aku : Dah tu, buat K.T buat cmner?
K.T : Buat-buat xnmpk jer lah..tp 'dia' tau kita nmpk...
Aku : (takuttttttttttttt..)  

Ce cuba korang bayangkan...klu lah 'dia' tenunggggggggggggg jer kat korang... 
 
Eh korang..barulah aku terperasan ari nie, yang bahawasanya family aku n family hubby mmg ada yg mempunyai sixth sense nie...huhuhuhu..betull sungguh serius korang..xperasan lak persamaan ni..hingga la aku cite kat korang psl Zarif nie ha.. no wonder lahh wonderful  Zarif sikit sebyk blh nmpk kot... huhuhuhuhu. 
So , agak2nya korang kat luar sana ada tips tak untuk menghandlekan anak2 yg mcm gini. Masalahnya ibunyer seorangggggggg yang amattttt lahhh beraninya penakut camner tuu..huhuhuhuhu
Seram x....seramm..seramm...mesti korang ckp "hekelehhhh itu jer ker..xseram lgs" ekk. Tapi untuk seorang yang 'berani' mcm aku nie ni kira da mmg tahap seram lahh

Wednesday, January 19, 2011

Wizken

Assalamualaikum...
Well, ahad yang baru jer lepas nie...asben nyer opis ade buat senamrobik kat Tasik Jaya PJ nun. Pukul 7am dah kena ada kat sana....
Dialog antara suami isteri...hehehehe
Papa : Bu, sok kena awal tau..kul 7am da kena ade sana.
Ibu : Ok.
So, kami pun Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Aku dah al-maklumlah harusss terbangun 4-5x nyer sbb anak-anak kan. 

Dialog lagi...
Ibu : Pa..pa bangun da kul 6.30am nie...lambat da nie ha...
Papa : Bangun dlm keadaan terkezut ..hehehehehehe

Kami pun bersiap-siaplah..bangun kakak n abg...almaklum jer lah kan..memandang terlalu pagi sebenarnya da lmbt basuh muka jer la abg n kakak. 
Zassssssssssssss..dengan pantasnya kami bergerak dr Sg.buloh ke PJ nun ha... akhirnya sampai la juga ke destinasi kami. Sampai2 jer, elok parking nk kuar...nampak la Dato' (bos asben) nk balik..hehehehhehe ape cer kan. Mana x, kami smpi kul 8 lbh ..depa seme da siap2 nk balik...depa nk p minum kat kedai syed katanya...
So, da alang2 kami sampai, xkan la xnk amek angin tasik jaya tu kan kan kan... kami pun jalan2 la kat situ...sambil mengeluarkan peluh..huhuhuhu peluh sbb berjln jer pun bkn exercise hahahaha 
Aku pun snap la 2-3 keping gambar dgn camera hp yg x seberapa nie kan...

Papa tgh menolong Nia daki bukit dgn basikalnya

Smile everyone..

Zahra dgn abg zarif..

Abggg...smileeeee..(tp haussss)hehehe

Kakak smileeee...yg xyah suruh pun da siap nk posing kekekeke

Adikkk...smileeeee...(mana gheti lagi nk posing buu) hehehehe

Ibu n Sweethearts
Papa n Sweethearts
Kakakkk..pandang blkg..hehehehehe ni otw nk balik ke kereta la ni..nk gi bfst lak.

Tuesday, January 11, 2011

Lucky Giveaway by Cik Dya


First of all, I would like to thanks to poyoo giler ayat hehehehe Deela becauseeeeeeee... telah mengeTAG kan aakakkkkk ni yerrk.. Tak pasei-paseii teman kena masuk contest tu..huhuhu. Tapi bagus jugek kan, blh ler kita cuba try test tengok kan kan kan. First time nie masuk contest2 nie...teman udohhh ler x berapa nk gheti benda2 camgini...huhuhu..
Oleh itu, marilah kita mengcuba mengjooinn kan diri di Contest nie ...dibwh ni adalah syarat2 yang telah disediakan oleh pihak penganjur iaitu Cik Dya.



Syarat-syarat WAJIBUL : 
~ Mempunyai blog dan beralamat di Malaysia~
1) Be my FOLLOWER if you like. - Checked
2) Sila tekan LIKE untuk fan page Cik Dya.- Checked
3) Buat satu ENTRY tentang giveaway ini dengan tajuk "Lucky Giveaway by Cik Dya"
     Checked
4) Sila letak BANNER GIVEAWAY di atas di dalam entry anda dan sidebar blog dan mesti 
     link kepada blog cik dya. - Checked
5) Sila TAG 3 ORANG kawan dan pastikan mereka tahu tentang GA ini.- Checked
6)Akhir sekali sertakan permenant link entry lucky giveaway ini di ruangan komen di bawah. - Checked
7) Tarikh tutup Lucky Giveaway ini ialah pada 25 January 2011.

Dengan ini aku mengistiharkan..aku mengeTAG kan Fa , EkynSempoi dan Siken 
Selamat Mencuba kawan-kawanku..caiyokk..caiyok.. usaha tanga kejayaan.. hehehehe

AJL 25 Kontroversi.....Kontroversiii kerrrrr


Sudah terang lagi disuluh kan...so pemenangnya muktamad, sah , sohihhh...tiada keraguan lagi iaitu ANA RAFFALI . Korang nk nangis airmata darah sekali pun...Piala telah pun dipunyai oleh Cik ANA kita....wpun hakikatnya aku pun xsetuju sgt hehehehe..
Statement Cik Ana kita "Apa yang penting, lagu saya tidak dipertikai juri. Mungkin pandangan ini wujud kerana lagu saya tidak popular seperti lagu lain yang bertanding. Walaupun tidak popular, saya tetap gembira dengan kemenangan ini. "  Katanyaaa
FT tetap menang gak kan wpun bukan hadiah utama hehehehe...aku suke gek lagu si Tomok tu..tp syg seribu kali sayang..xpenah menang mamat tomok ni ha...lagu2 dia bleh tahan. Bak kata asben aku 
Hb : alaaa dia da jd milionair, menang OIM.
W  :  ape lakk..itu OIM, duit tu pun bkn dia dpt seme kan...duit tu kan utk buat album gek 
Hb : ...........(no komen) senyum jer dia  

Anyway..Tahniah buat semua pemenang.."Tiada yang Pengalah" pinjam ayat vince sat hehehehe.