Friday, April 15, 2011

Waktu dan tika ini

 
Yaaaa..waktu dan tika ini, teman berada diopis hb..hohoho. Ape ke jadahnya teman buat kat opis hb kan kan kan. Haa..sbnrnya...teman ade training satu ari suntuk...dan extend smpi pukul 7mlm. Actually 7 lbh abis tadi, so memandangkan hb teman kena duty malam nie, teman jd penunggu setia lahh kat opis hb teman nie haa...letihh gek sebnryaa..tp ape blh buat kan da keje dia.

Sok pepg lak, teman udah kena ade kat opis teman lak..training smpi esok hohohoho...sehari suntuk gek uwaaaaaaaaaaaa...mtk2 dpt la abis 1/2day jer kan. Dpt ler balik awal sikit...paseiii lps tu udohhhh nk balik kg lak..amek ayahanda and bonda dtg ke umah teman. Letih..letihh..tp udohhh tanggungjawab kita yerk dakk...xblh laa nk dielakkan.

Status skang masih tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuu...menungguuuuuuuuuuuuu....
Ok le..korang...saje nk menghapdet blog nie..amek kesempatan la katakan...nk buat keje..ala2 da siap gitewww ..ngehngehngehngeh..

Tuesday, April 12, 2011

Haaahhh..tetibaaa jer kan...


Assalamualaikummmmmmm....
Hye uolsss...lame gilerrr Tuan Tanah xhapdet blog kan kan kan...sabooo jer la kan hehehehhe.
Bukan apee uolss..Tuan Tanah veryyyyy da bzzzzzzzz (aiyoookkk tdoo ker nie hehehehe), so tak berkesempatan la nk hapdetkan.

Tetiba...jer Tuan Tanah nak post pasal makanan n masakan hahahahhaha..(pandai ker aku masak...blh la kan janji sedap dimakan giteww). Ahad lepas, Tuan Tanah ngajakkk ler SIL n adik Tuan Tanah buat projek (syhhhhhhhh). 

Ha..ha..ha..mula ler tu mengkome seme pikiorrr lain tuuu...ngehngehngeh, ape yg Tuan Tanah maksudkan dengan project tu adalah..projek masakan kamii daaaaaaaaaaaa....hehehehehe.

So, hari ahad yg lepasssss...kira 2 hari lepas la kan, Tuan Tanah telah memasak masakan Sarawakkk..iaitu Mee Kolok....wallahhhhhhhhhhhhhhhhh...Tuan Tanah agak2 jadi la kot hehehehhe kena suruh orang sarawakk rasa baru tauuu..betuii ke tak betuiii jadi kan. Resepi sebenarnya Tuan Tanah tanya pada SIL teman lerr. Isteri abg Tuan Tanah orang sarawakk..Tuan Tanah penah gi sarawakkk tapii lamaaaaaaaaa duluuuuuu..ms tu Tuan Tanah bujang trang tang tang lagi, badan pun kuruihhh lagi, mude remaja..ape ke heiii nya melalut2 nie hehehehe.
Teringin rasanya nk pegi lagi..mana lah tau kan kot2 blh gak terjmp dgn blogger princessredbloodsnow kan kan kan. Tapi first time gi sarawakk..mmg terkezuttt giler sbb tgk roundaboutnya besarrrrrrr gilerr, siap mcm blh bina rumah la dlm roundabout tu besarnya...kome kalau tak cayee ce tny sesape kot ade kengkwn org sarawak, masih lagi ker beso roundaboutnye mc dulu hehehehehe. 

So tgk ler gambar mee kolok sarawak yang dihasilkan oleh org bukan dr sarawak..heheheh


Gambo nie diambil setelah kitaorg kekenyangan makan,br teringat nk snap hahahahaha...yg ni pinggan hb Tuan Tanah. Tu tambah untuk kali ketiga tu...so sikit la kan...sblm tu penuhhhhh pinggan hahahahah (jangan mare papaaa..hehehehe). Daripada gambar ni la kan korang agak2 sedap x hahahahahha...

p.s.: Tn. Tanah suke tgk hubby makan byk..especially kalau dimasak oleh Tn. Tanah.. i loikeeeeeee..muahhhhhhhhh

Friday, March 25, 2011

Serbuk Kopi, Gelatin babiiiiiii...biar betikkkk!!!!!!!!!!!!


MasyaAllahhhhhhh...biar betulll. Nauzubillahhhh, takut Tuan Tanah dengar benda2 mcm nie kan. Kalau kita terpegang haiwan2 yg tak dibenarkan boleh gek disamak-samak kan. Ni minuman or makanan...so mcm mana agaknya kita nk sama nie wehhh. Aduhhh, macam2 la sekarang nie..takut lak kan. Korang nk tau cite lanjuttt mehh tengok sini .

Marilah kita sama-sama berdoa semoga Allah senantiasa melindungi semua umat Islam dan rakyat malaysia kita ni . Harap-harap tak ada lagi la perkara-perkara mcm ni berlaku lagi kan. Kang ckp lebeyyyy, mau dicop liber brader kata racist lakkkk Tuan Tanah.

Tuesday, March 22, 2011

yiahhhhh..uuuuhhh..aaaarhhh...eeeii..mmm..yahh..

sha la la la la la la.... hah..hah.. Assalamualaikummm..hehehehehe ape ke heiii tajukkk ghoperr itewwww. hahahahaha haa tu lah namanya tengah mengeliattt..hahahahaha. Tu namanya xder kojeee..letak tajuk ghoper tu. Tu sebenarnya blog Tuan Tanah tengah mengeliat, bukannya paseiii ape...paseiii blog nyer x ber hapdate2. hahahahahaha..ate,bila Tuan Tanah click jer new posttttttt..teruss mengeliat2 dia..

Lama bebeno tak berhapdet blog teman ni yerkkk. Bukannyer ape, ketidaksempatan(suka ati teman jer nk menggunakan ayat yerkk hehehhe) telah mengatasi segalanya.

Oleh itewwwww, Tuan Tanah hapdet la sikit kan..janji hapdet dl. Curi2 masa sikit, al-maklumlah lunch time ngehngehngehngeh.. Ok ler, sampeii berjumpa lagi kengkwn ku seme...

Take care yerkkk...bersatu teguh, bercerai robohh (ape kene mengene nie) hahahaha.

Tuan Tanah yg berceghita

Friday, March 18, 2011

Kata Dato' Fadzillah Kamsah...

Assalamualaikum uols,
Motivation words from Datp' Fadzillah Kamsah, fahami dan selamilah kata-kata beliau.

Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu MENGAMBIL ikan itu.  Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
 
Begitu juga, setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya.  Jangan sesekali kamu meninggalkannya begitu saja...kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu.

 Jika kamu menadah air biarlah berpada.  Jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh....cukuplah sekadar keperluanmu.  Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.  Akhirnya ia dibuang, sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi.
 
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.  Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.  Anggaplah dia manusia biasa.  Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya, akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya.

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu, MENGENYANGKAN, BERKHASIAT, mengapa kamu berlengah dan cuba mencari makanan yang lain?  Terlalu ingin mengejar kelazatan.  Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.  Kamu akan menyesal.

 
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.  MENYAYANGIMU, MENGASIHIMU...mengapa kamu berlengah? Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain?  Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.  Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain, kamu juga yang akan MENYESAL.

Thursday, March 17, 2011

Sambungan!!!

Hi uols, entry yang ni adalah untuk tunjukkan gambar-gambar ms Birthday Dania itu ari. Ingat tak yg Tuan Tanah post entry nie , and ckp kemudian br upload gambar2nya. So...Dipersembahkan (wallahhh feeling2 artis ker ibu dania nie ha hehehehe)













 

Haaa..ini adalah diantara gambar2 yg ade hehehehe..mesti korang hanginnnnn jer ekk..nk kena sroll lama ekk..paseiii byk sgt gambo nyer ekk...heheheheh. Ate nk buat cmner, udah byk gambonya itu pun ade yg Tuan Tanah nk masukkan ...hehehehehe..Xder caption so korang pandai2 ler pk kan captionya berdasarkan gambo tu kan.. hehehhe..kang tambah captionn lagi ler bertambah berat plakkan huahuahuahua.. So, uolsss enjoyyy yerkkk... daaa..nk balik duluuuu

Abg Kpd Seorg Pelakon Tempatan Mati Dibunuh!!!!!!!

GEMPARRRRR!!!! Abang kepada seorang pelakon tempatan telah mati dibunuh? Aku tertanya siapakah Pelakon itu. Setelah mendengar  berita diradio pagi tadi otw gi opis..ghupernya abg kepada Pelakon Janet Khoo yang mati dibunuh. Korang kenal x Janet Khoo ni siapa, incase sesape yg terlupa muka dia.. 
haaa ini lah dia Janet Khoo, dia ni agak lama dah menyepi dr dunia hiburan. Da lama xnmpk dia berlakon. Berbalik pd cite abg dia kan, apsal laa kena bunuh ekkk.. abg dia dijumpai diikat kaki dan tangan dan digulung dlm tilam kat pangsun sana.
Agak2nya kongsi gelap ka..ah long ka...atau dendam ka..kan xtau lah kan, pasti Janet Khoo dan family dalam keadaan bersedih sekarang nie. Condolence to Janet Khoo and Family. 


KUALA LUMPUR 16 Mac – Abang pelakon dan model popular, Janet Khoo ditemui mati dibunuh dalam keadaan badannya dibalut tilam manakala kakinya pula diikat di kawasan semak berhampiran Lembah Pangsun, Hulu Langat, dekat sini.
Menurut sumber, mayat Khoo Kim Leong, 47, seorang ahli perniagaan dari Kulim, Kedah, ditemui seorang lelaki yang terhidu bau busuk di kawasan tersebut pada pukul 11.40 malam, 6 Mac lalu.
Katanya, orang awam yang pada mulanya menyangka bau itu berpunca daripada bangkai haiwan bagaimanapun terkejut apabila menemui kaki manusia sebelum menghubungi polis.
“Difahamkan sebelum kejadian mangsa terlibat dengan satu pergaduhan dan kes itu dipercayai bermotifkan dendam.
“Mangsa dipercayai mati lebih daripada dua hari berdasarkan keadaan mayatnya yang berbau busuk.
“Kim Leong dipercayai dipukul, dicekik dan dipijak berdasarkan kesan lebam di beberapa bahagian badannya lalu dicampak di kawasan itu,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.
Dalam pada itu, Janet Khoo ketika dihubungi hari ini mengesahkan kematian abang sulungnya daripada tujuh beradik.
Beliau yang masih bersedih dengan kejadian itu enggan mengulas lanjut kerana tidak mahu mengganggu siasatan polis.
Sumber itu seterusnya berkata, setakat ini polis telah menahan dua suspek bagi membantu siasatan dan mereka mengenali antara satu sama lain.
Katanya, kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh.

Tuesday, March 15, 2011

My snow white is become like clowns..hohoho

Huh!!bakpoo lahh title pelik gituu...hehehehe. Sian princess snow white Tuan Tanah, sbb ape Tuan Tanah cakap camgitu...haaa cuba uols tengok nie..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Hidung Zahra jadi merah.huhuhuhu sian anak ibu.
Bukan hanya hidung Zahra, matanya pun sebelah suda bertukar jd merah jugeeee..huhuhuhu
Uiikkkk...tetiba Kakak lak inteprem dalam ini cerita
haiiii...sabooo jer lahh anak dara Tuan Tanah sorang nie,suke beno posingg...
Nape idung Zahra jd kaler merah, citenya pagi semalam, ms Tuan Tanah letak kat atas toto rsnya idung dia masih ok lg. Pas da settle seme brg masuk kete, angkat Zahra..tgk2 idung dia dah mcm ade merah sikit, pk xder ape kot. So, bila balik petang yg tak berapa nk petang tu kan agak da gelap gak la hari  tgk2, punyalah merahhh idung Zahra...huhuhuhu udah ghuper clowns lakk anak Ibu. Sian Zahra, agaknya kena gigit dengan semut kot..dgn mata-mata sekali kena..aduhhh mesti gatal n sakit. Tapi apakan daya, Zahra xgheti nk bercakap lagi kan.Tapi tu la..anak ibu yg sorang nie, hek dak huk pun dakk...xde menunjukkan yg dia tu sakit..kot lah menangis2 non stop ker kan. Nie setakat ni relaxxx jerk. Harap2 sampai ke besar, biarlah Zahra menjadi seorang yg tabah, kuat, kental dan penyabarrrrrrrrr. AMINNNNN
Haaaa..kenapa snow white??? Sebabbbbnya...anak Tuan Tanah yg sorang nie putih beno rasanya. Mama Iza (SIL) dia pun panggil snow white, even dania (tu haaa minah posing kat atas tu laaaa) pun panggil adik dia princess snow white n kakak lak princess aurora katanya. Bukan Aurora aje, belle, cinderella pun dia saukkk gek hehehehhehe .
Dania semmgnya amat lah suke princess + pink. Princess Pink kata nye..seme benda pun nk kaler pinkkk...adehhh pening Ibu. Tu la..ms tengah dok snap gambar Zahra tu, kakak pun sibukkk gek suh amek gamba dia dengan bunga Mama Iza dia, sib baik bukan dia yg petik, bunga tu jatuhhh sendiri katanya hehehehe. Ok lah ok lah (ayat dania n zarif lah nie)..hehehehehe sib baikkkk..klu petik, harussss lah kena marah kan..kan..kang xpasal2 gongjeng lak pokok bunga SIL aku.

p.s. kalau korang nk tahu, hari ini ape giler aku pun xth smpi 3x aku post entry dlm blog nie hehehehe.

Dazzlingqueens First GA

Assalamualaikum,
Kekawan meh lar try GA DazzlingQueens ni ha. Mana lah tahu kan kot-kot lah rezeki...dapat tudung baru hehehehe. Tuan Tanah dah pun menjoinnnnn kan dirinya. Apa yg ditunggukan lagi....cuba jangan tak cuba yerk korang.. 


Syarat-Syaratnya adalah :
1) Jadi Follower Dazzling Queen's
2) 'Like'  Facebook DazzlingQueen's kat sini
3)  Link blog @ facebook DazzlingQueens kat status facebook anda……
4) Tinggalkan jejak korang dengan komen kat entry ni…… 
6) ends 31 Mac 2011 tau!........

Untuk tahu dengan lebih lanjut korang leh gi kat SINI
 

Chong Weii Pertahankan Gelaran.

Yezzaaaaaaa, akhirnya Dato' Chong Wei telah berjaya mempertahankan Gelaran beliau. Tahniah Tuan Tanah ucapkan kepada Chong Wei. Harap2nya selepas ini, akan menyusul lagi kemenangan buat chong wei...maintainnn..mcm Dato Nicole David tu...She's the bestttt laahhh..
Korang blh gek baca kat SINI dan SINI berita mengenai Dato Lee Chong Wei. TAHNIAHHHHH sekali kali.

Artikel adalah ehsan dari harian metro.

Monday, March 14, 2011

Mengediksssss!!

Assalamualaikummmmm..
Tajuk xleh blahh..hahahahaha..smtr menunggu kedatangan Mr. Hb kan... tis is me..gilerrr poyo aku nie

Nie gambar lama yg xberapa nk lama la...with Old Tudung Style (aicehhhh)
huhuhuhuhu....with new tudung and new style of the tudungs...hehehehe poyo xabis2 lg tu
hekelehhhh..xleh blahhh la gambar nie hahahahaha (sendiri letak sendiri komenn yerkkk)
heheheheh, yezzaaaaaaaa inilah diaa style tudung baru yg Tuan Tanah cuba nk try test pakai hehehehe. Ok x korang..ker buruksss, ekceli aku ade 1 lagi jenis tudung cmgini kaler ijooo..hehehehe. Yg kale ijo tu aku pki ms birthday dania last weekend. Nanti aku letakkan gambo tu kat sini ekk...

Friday, March 11, 2011

Jepun dilanda Gempa Bumi & Tsunami!!


Nauzubillah min zalik, minta dijauhkan drpd kita semua yerk.... Aminn yarabbilalaminnn. Semoga rakyat jepun tabah menghadapinya dan semoga mereka diselamatkan daripada bencana yg lain pula.

Doaku buat rakyat jepun semoga semua selamat dan kembalik pulihhh.. AMINNN

Thursday, March 10, 2011

My VCO has arrived!!!!!!!


huhuhuhu...minggu lepas aku telah mengorder VCO (Virgin Coconut Oil). Dan hari ini, VCO ku itu telah pun menyampaikan dirinya kepada Tuan nya ini...hehehehehhe..

Untuk pengetahuan korang, byk gek kebaikan dan khasiat VCO nie. Sooo, ape salahnya kita mencuba kan. Harap-harapnya..impian menjadi kenyataan huahuahuahuahua.. 

Diantara kebaikannya adalah:
Supplies important nutrients necessary for good health
Provides an immediate source of energy
Boosts body's immune system
Supports healthy metabolic function
Promotes weight loss
Improves digestion and nutrient absorption
Helps reduce bad cholesterol (LDL) & enhance good cholesterol (HDL)
Helps keep skin soft and smooth
Helps prevent premature aging and wrinkling of the skin
Helps protect against skin cancer and other blemishes
Helps maintain healthy thyroid function
Helps control diabetes; helps regulate blood sugar
Reduces risk of atherosclerosis and heart disease
Reduces risk of cancer and other degenerative conditions
Helps prevent osteoporosis
Helps prevent bacterial, viral, and fungal (including yeast) infections
Lowers the viral load of AIDS patients
Helps hepatitis C, herpes patients
Functions as a protective antioxidant

hahhh..tetiba lak in BI kan..hahahahahaha..aku copy paste ja nie dr SINI .

Macam mana aku dpt tau psl VCO ni, sbb aku dok blogwalking kan tetiba kat smpi la kat BlogCPM Honey Nurhaliza ni kan. Dia info la kata makan VCO ni and aku rasa dia pun mesti da jd somebody kot dlm Catalyst nie. Anw, tak rugi mencubakan memandang tak ada kesan yg memudaratkan (harap2nya xder la ..insyaAllah).  Lagi pun agak murah juga kan. So untuk yg xtau cmner ghuper VCO tu nie haaa.. aku kasi tunjuk kat korang ekk.. ni kan. Usha2 tengok, hushhhh lawooo

Haaaa..ini lah dia VCO nyer..kalau korang nk cuba pun xsalah kan, cuba jer la. Mana lah tau kot2 sesuwaiiiii lak dgn tubuh badan korang kan kan kan....So, untuk diri aku sendiri SELAMAT MENCUBA hehehehehehe.