Friday, April 15, 2011

Waktu dan tika ini

 
Yaaaa..waktu dan tika ini, teman berada diopis hb..hohoho. Ape ke jadahnya teman buat kat opis hb kan kan kan. Haa..sbnrnya...teman ade training satu ari suntuk...dan extend smpi pukul 7mlm. Actually 7 lbh abis tadi, so memandangkan hb teman kena duty malam nie, teman jd penunggu setia lahh kat opis hb teman nie haa...letihh gek sebnryaa..tp ape blh buat kan da keje dia.

Sok pepg lak, teman udah kena ade kat opis teman lak..training smpi esok hohohoho...sehari suntuk gek uwaaaaaaaaaaaa...mtk2 dpt la abis 1/2day jer kan. Dpt ler balik awal sikit...paseiii lps tu udohhhh nk balik kg lak..amek ayahanda and bonda dtg ke umah teman. Letih..letihh..tp udohhh tanggungjawab kita yerk dakk...xblh laa nk dielakkan.

Status skang masih tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuu...menungguuuuuuuuuuuuu....
Ok le..korang...saje nk menghapdet blog nie..amek kesempatan la katakan...nk buat keje..ala2 da siap gitewww ..ngehngehngehngeh..

Tuesday, April 12, 2011

Haaahhh..tetibaaa jer kan...


Assalamualaikummmmmmm....
Hye uolsss...lame gilerrr Tuan Tanah xhapdet blog kan kan kan...sabooo jer la kan hehehehhe.
Bukan apee uolss..Tuan Tanah veryyyyy da bzzzzzzzz (aiyoookkk tdoo ker nie hehehehe), so tak berkesempatan la nk hapdetkan.

Tetiba...jer Tuan Tanah nak post pasal makanan n masakan hahahahhaha..(pandai ker aku masak...blh la kan janji sedap dimakan giteww). Ahad lepas, Tuan Tanah ngajakkk ler SIL n adik Tuan Tanah buat projek (syhhhhhhhh). 

Ha..ha..ha..mula ler tu mengkome seme pikiorrr lain tuuu...ngehngehngeh, ape yg Tuan Tanah maksudkan dengan project tu adalah..projek masakan kamii daaaaaaaaaaaa....hehehehehe.

So, hari ahad yg lepasssss...kira 2 hari lepas la kan, Tuan Tanah telah memasak masakan Sarawakkk..iaitu Mee Kolok....wallahhhhhhhhhhhhhhhhh...Tuan Tanah agak2 jadi la kot hehehehhe kena suruh orang sarawakk rasa baru tauuu..betuii ke tak betuiii jadi kan. Resepi sebenarnya Tuan Tanah tanya pada SIL teman lerr. Isteri abg Tuan Tanah orang sarawakk..Tuan Tanah penah gi sarawakkk tapii lamaaaaaaaaa duluuuuuu..ms tu Tuan Tanah bujang trang tang tang lagi, badan pun kuruihhh lagi, mude remaja..ape ke heiii nya melalut2 nie hehehehe.
Teringin rasanya nk pegi lagi..mana lah tau kan kot2 blh gak terjmp dgn blogger princessredbloodsnow kan kan kan. Tapi first time gi sarawakk..mmg terkezuttt giler sbb tgk roundaboutnya besarrrrrrr gilerr, siap mcm blh bina rumah la dlm roundabout tu besarnya...kome kalau tak cayee ce tny sesape kot ade kengkwn org sarawak, masih lagi ker beso roundaboutnye mc dulu hehehehehe. 

So tgk ler gambar mee kolok sarawak yang dihasilkan oleh org bukan dr sarawak..heheheh


Gambo nie diambil setelah kitaorg kekenyangan makan,br teringat nk snap hahahahaha...yg ni pinggan hb Tuan Tanah. Tu tambah untuk kali ketiga tu...so sikit la kan...sblm tu penuhhhhh pinggan hahahahah (jangan mare papaaa..hehehehe). Daripada gambar ni la kan korang agak2 sedap x hahahahahha...

p.s.: Tn. Tanah suke tgk hubby makan byk..especially kalau dimasak oleh Tn. Tanah.. i loikeeeeeee..muahhhhhhhhh