Thursday, May 28, 2009

Where????

Sekarang nie, aku berada di UTM Skudai...arghhhhh jauhh nyer dr anak-anak Ibu. Sian diaorg, tp tu la tuntutan kerja kan nk buat mcm mana...terpaksa.

Sabar yerk anak-anak ibu, esok ibu balik... :D.

Tadi call Dania,...spt biasa dengan nada yg sedihh..."adik nk ituuttt" hehehehe...sian nia.

Aisehh...br dpt call drpd mgr, tny ade kat mana hehehehehe...so lps nie tak dibenarkan ke johor dulu..coz kena masuk projek lain plak...adeiiiii...benda baru tp menyeramkan hehehehe... kenapa menyeramkan.............

Sebab, projek tu adalah "projek singkat"(aku la yg panggil) coz kena siapkan dlm masa beberapa bulan aje...perghhhhhhhhhhh berpeluhhh niee..

Monday, May 25, 2009

Wizken..

Salammm,

Apa celita....ini ali mau celita itu ari minggu punya celita...ada boleh ka?

Of course, sudah tentuuuu la bulehh, pasai ini blog anaa yang punya....
ikut suka saya la nk tulis ape kan..kan..kan..
Betull..betull..betulll... (versi upin & ipin, sendiri tny sendiri jwb huahuahuaua)

Sabtu 23/05/09
So, sabtu yg br ja lepaih nie..yg tak berapa nak lama sgt nie, aku dan family p umah SIL merangkap MIL gak laa...lepas jer, hubbie ku pulang dari kerja, siap-siap my kids then
zassssssss...menuju ke bkt beruntung.
My MIL buat laksamm...perghhhhhhhhhhhh tip top, marvelous, no 1..tak tau nk bg apa da..
mmg sedappp..MIL aku , klu masak mmg tip top...leleh air liurr beb...
So, kitaorg pun lepak la sana smpi malam..sementera tunggu BIL smpi tu...lps da derang
smpi, lepas mkn semua br la kami gerak balik umah..lg pun hari nak ujan..

Ahad 24/05/09
Lepak kat umah jer, tak p memana pun...rehat la kat umah yerk dakk..asyikk berjalan jer.. (iye kerrr hehehhe). Lagi pun aku pun sakit kepala, hubbie pun tak berapa nk sihat..sian dia melarat
gak smpi ker ari ni, ajak p klinik xmo..degilll.., degil-degill suami sape..suami aku yg aku sayang gekkk hehehehhe
Kesimpulannya aku pun memasak ler pd ari tersebuttt... hehehehehe
Menu of the day :
Daging masak itam + ikan masing yg sedap....
Sayurrr..xder stock laaakk.. p kedai malehh daa..
itu jer menu utk ari tersebutt.. belasah jer janji boleh dimkn yerkkk...
janji hubbie tak complain ngehngehngehngeh...

Friday, May 22, 2009

Damn..where is my mood

Arghhh...me missing my working mood right now...
helppppp...

Time tgh byk keje la plak..blh xder mood nk buat..mentang2 la ari ni jumaat.
Mann..can't be like this la...please moodd come backkkkk to me...

Yesterday is the best day for me, because mood ok, keje pun lajuuu jer yeahh bebehhh..
tp ari nie ohhhhhh tidakkkkkk...tulunn..tulunn..tulunnn..

Moodd please on my Mood Mode again..
Xper, mari kita p solat dulu dgn harapan mood ku akan kembali normall.. yeahh peaceeee

Thursday, May 21, 2009

Huhhh...quite bz today..

Elo guys,

Today, hari ini saya agak bz laa..so mengambil kesempatan utk update blog sat hehehehehe.
Cite semlm, ape ekk..ermmmm..smlm kita ade meeting kat bgn TH Selborn jadinya kena la drive kesana. Masa drive tu..memandangkan da lama giler (tp tak giler lg la hehehe) tak drive dalam KL rasa mcm kekok lakk..ngeri pun ade tgk drang bw kete memasing...perghhh kalau dulu saya lah juara jalanraya huahuahuahua.

So, kita pun parking la kat bwh bgn TH Selborn tu..da settle semua, pack2 brg nk balik hq, then turun lift...oopss p bayaq parking dulu. Korang semua nk tau berapa rege parking kat situu...
10 hinggit..makkkkkkk aiii maheiii gilerr.. kita start parked dlmkul 8.30 kot kuar kul 2 lbh. Sib baik dlm purse ngam ngam 10 hinggit..giloss tul. Tobatttt makcik, tok se parking situ lagi dah.

Semlm gek,kita balik lmbt coz, hubby kena duty lak. So, kita pun lepaks lahs kat opis hubby kita. Konon-konon nk buat keje la...akhirnya hausssssssss...p dok surfing benda lain hehehehehe..
Pastu SIL call:
SIL : "Dania lps mandi, maghrib tu dok tinjau-tinjau keluar",Nia tgk ape?"
Nia : " Tunggu papa ngan Ibu" ishh papa ,ibu ni lmbt la"
Ibu : "yeke " hehehehehe"
Then Ibu ckp ngan Nia lak..
Nia : "Ibu..jom balik"
Ibu: "Nnti ya, papa ada work lg". Nia kata nk tdo umah mama iza"
Nia: " Alaaa..nia nk tdo ngan Ibu"
Ibu: "Ok, nnti Ibu amek nia ekk"

So, lbh kurang kul 12 lbh kitaorg br smpi umah SIL, dania da tdo. Tp , elok jer buka pintu, dania jaga. Pastu kita p la kat dia..dania tolak.."tepi, tepi" ktnya..xnk lgsg, dng papa pun xmo. So kita pun ckp ngan hubby jom balik, byk lg keje nk buat nie. Elok jer kitaorg gerak..dania nangis..."nak ituttttt" hehehehehe
Agaknya dania merajuk la tu, tunggu lama sgt, kitaorg berdua tak smpi2 lg..sian anak ibu.

Monday, May 18, 2009

Weekend

Hye semua,

Apa khabar bloggers2 semua? (acehh..da mcm nk buat konsert lak kekekeke). So ari ni mcm biasa laaa..the blue monday but kerja still jalannnnnnn :D.

Mai sini nk cerita kisah weekend yg lepaih nie. Ari sabtu tu, ada gathering Project team and x-team la. So, kami semua sepakat membawa berkat untuk pegi ke Ulu Yam.
Kitaorg sewa 2 buah pondok and 1 dewan yg terbuka luas gitu..
Yezzaaaaa..seronok la kan dpt jumpa semula geng-geng lama..tp ada gak yg xdpt nk menghadirkan diri mereka pada hari tersebut.

Dania nmpk sunga.."Ibu nk mandi sungai"...da tak xsabar2 da anak aku nie ha. So ape lg salinkan baju dia..lps da bfast tu.. br la papanya bw turun. Pastu, ibu n gang lak salin baju n turun ke sungai..ingatkan papa da basah kuyup da ghuper-ghuper..dak lagi.
Sejukkkk, kt papa..hehehehehe..so ape lg Ibu laa yg bw nia mandi..berendam dalam sungai tu. Dania da biru-biru da tangan2nya, mengigil da..tp xmo naik. Member2 semua suh bawa naik dulu..tp dania bantai menangis xmo naik. Nak mandi sungaiii ktnya hehehehehe anakku yg mmg tak takut sejuk(ikut ibu dia la nie hehehehhe).
Kitaorg gerak awal, coz nk balik perak lak amek adik and Tah..
SO guys, enjoy da pic ya..


Starting point..Semua berkumpul diPetronas dkt ngan Tmn Layang-layang..






Nia..yg da tak sabar nk turun ke sungai..

Khusyukkk makan memasing...hehehehe

ehhh..anak ibu nie..execited gilerr..hehehehehe





Tgh setup tempat bbq nyer...

Cecah2 kaki dulu...hehehhee

Yeahhh..tu dia....


Dania and Aunty Annie

Pinjam pelambung anak aunty yati sat..hehehehe

Mari belajar berenangggg...

\







Akhirnya berjaya memujuk nia naik ke atas hehehehe

Friday, May 15, 2009

Kena Tag plakk..

Tak pasal-pasal Cik Ciken telah menge'Tag' aku....buat aje lerr..

1.Bekas Kekasih saya adalah
Suami kepada org lain suda...

2.Saya sedang mendengar
Sekarang ini sedang mendengar lagu-lagu santana...

3.Mungkin saya patut
pack things and ready to go back..anakku sedang menunggu

4.Saya suka
Apabila bergurau senda dengan anak2 and suami juga
coklat yang macam nama orang tu...alaaa Daim...ngehngehngehngeh

5.Sahabat-sahabat baik saya
tadi baru terjumpa sorang masa makan kat Ani Sup Utara...Acuu..lama giler tak jumpa

6.Saya tak paham bagaimana
errmmmmmmmmmmm....

7.Saya kehilangan
pertalian persaudaraan diantara cousin yg begitu rapat...sedihhh walaupun da ok, still masih rasa mcm x serapat dulu.

8.Ramai yang berkata
Kata ape ekkk...ngehngehngehngehngehngeh...

9.Makna nama saya
Alamakkkk...tak ingat laa..yg confirm ingat Noor= Cahaya hehehehe

10.Cinta itu adalah
Kesetiaan yang tidak berbelah bagi...dan pada yg SATU

11.Di suatu tempat, seseorang sedang
baca Tag ni lah..(ade ker org nk baca nie :P)

12.Saya akan
perlu siapkan keje yang tertangguh itu dgn segera..

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud
Perkahwinan...

14.Telefon bimbit saya
SE K750i - tak canggih punnn..

15.Bila saya terjaga dari tidur
Buatkan susu untuk anak-anak ku

16.Saya paling meluat apabila orang
Depan kita amboiii kan main baikk...ghuper2nya blkg kita dok mengata yg bukan2,weiii berani kalu mai la berdepan..tny sendiri...

17.Pesta/Parti adalah
untuk anak-anak la kot, da besaq2 ni parti apa nyaa..tuaa dahh...tp jiwa mudaa hehehehe

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
hamster...doluuu..doluu masa kecik ada bela..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
sekarang pun seronok gakk..klu kena tempatnya hehehehe

20.Hari ini
sudahhh kena tag daaaaaa...

21.Malam ini saya akan
prepare kan barang-barang nk bw esok pg utk gathering

22.Esok pula saya akan
pepagi buta kena bgn nk goreng cuk badak ngan samosa...malehhhnyerr

23.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
membetulkan tudung yg dipakaii...

24.Pusat membeli-belah atau arked permainan
The curve tempat ibu bershopping and ikano tmpt playground dania bermain..

25.Makanan Barat atau Jepun
Pizza hut laa...dak ehhh bukan tiru ciken tauu....no no no (sambil 1 jari dok goyang-goyang hehehe)

26.Bilik yang terang atau gelap
Terang psl nk buat kerja, Gelap ape lg...tidoqq laa..

27.Makanan segera adalah
tak dak lain da..parammm pamm pam pamm i nanittt..(versi nia nyanyi) MC D la ape lagi, pastu kena tny "nak..nak" hehehehe

28.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
OK. Jap..

Ibuuu..jom balik!!

Salamm all,

Tadi jam 12.30, SIL call..Dania nk ckp dgn Ibu. Aku da call td pg, nia tdo pulak...so td tau ape yg dania
cakap..dgn nada yg sedih
Dania :"Ibuuuu..jom balik"
Ibu : "Jom balikk..Ibu work la sayang, nnti ptg kang Ibu dtg amek nia yerk"
Dania :"Ibu..jom balikkk"
Ibu : "Ibu work la sayang, nnti ptg Ibu amek nia ekkk. OK!"
Dania : "OK".
Dania : "Adik nak minum susu "(dia membahasakan dirinya as adik coz SIL panggil dia adik)
Ibu : "OK, nia minum susu dl, pastu tido nnti ptg Ibu dtg amek, kita balik yerk".
Dania : "OK, bye..salammm" (cakap assalamualaikum...tp tak pandai lg so salam jer la yg dgr hehehe)

Siannyaa dania, smlm dia tdo rumah SIL, coz hubby p jumpa kwn kat hulu kelang sana nun. Agak jauh
gek..dekat2 nga area menara tinjau tuuu.tp depan lg. Kedai char kietauw penang Halaalan Toyyiban...sedappp gek bg aku laa. Disebabkan ms smpi umah SIL, nia da tdo + da malam ,kitaorg tak bw la..balik pun da lewat, so nia tdo jer la kat umah SIL tu. Sian anak2 ku, asyik ditinggal2kan jer. Sorang nun jauh di kg.. :( . Sian kat aku gek...uwaaaaaaaa..

Sorry ya anak-anak Ibu. InsyaAllah kalau kita ade rezeki lebih dan Ibu da tak perlu bekerja lag, Ibu takkan tinggal2kan anak-anak Ibu lagi :)

Thursday, May 14, 2009

Rinduuuu nyer...

Rindu..rindu..rinduuu kat Zarif.... :( . Hari ini da masuk 12 hari zarif duk kat kg. Sedihhhnya bila leh dpt jumpa zarif nie..sabtu ni da ade gathering lak...

Semalam masa call mak and cakap ngan Zarif, panggil2 nama zarif...bestttttnyerrrrrrr dia bg respond.. waahhhhhhh rasa hepi sesgt. Maknanya dia kenal sore Ibu dia hehehehehe..pastu papa lak ckp n pastu kakak dania lak..zarif dok hu ha hu ha..... Dengar sore zarif lg la tak sabar nk jumpa dia.

Adikkk..Ibu rindu la kat adik...kakak pun rindu gek sebenarnya tu, dr kelmarin tetiba dia tanya adik dia mana..da minum susu ker belumm...hmmmm..sedihhh nyer...



Wan Muhammad Zarif Rifqi

Wednesday, May 13, 2009

Last saturday....

Hmmm..sabtu lepaih walaupun da 4-5 hari lepaih, nk gak cerita..sbb gmbr br dpt hehehehehe. Well, sabtu lepaih my hubby punya bos buat kenduri cukur jambul cucunya/anaknya (hahhh mesti korang konpiuss ekkk..hehehehehe). Ekceli, Ayah kpd cucunya boss hubby aku tu (awat la mcm payah ja bunyinya hehehehe)..one of the boss in the company gak...so betui la kan cucu/anak ngehngehngeh.

Apa-apa ajerr..laa,so aku pun follow 2gether2 gak laa, coz dijemput juga la kiranya. Dan hubbyku diminta utk tlg amekkan gmbr acara tersebut, disamping mengambil gmbr acara ters
ebut terselit la gak 2,3,4 keping gmbr anak ku..
Nia..posing..posing sikit..disuruh dek papa..hehehehhe
Merah Padam muka nia...da puas ke sana sini..
Nia...pandang mana tuuu..
Dania, Ibu n Shaurah (anak aunty marina yg comelll)

Tuesday, May 12, 2009

Finally....

Hi all readers,
Pagi nie, aku da terlambat bangun, sia-sia jer kunci jam kul 5 lbh, sedar2 da kul 6.30...haah ape lg, kelam kabut la.....kuar dari umah da kul 6.48am hmmm...

So ape yg kitaorg blh buat lagi...dgn jem nyer ..w/pun tak terukk tp leh tahan la..ada boleh sampai awal 5-10 min, smpi lambat la kan...pasrah la kitaorg nie. Aku da agak da..mesti SIL aku da gerak antar anak2 dia sekolah. Sesampai jer, dr jauh nmpk da..Jeng..jengg..jengg...kan betulllllllll kereta sudah xdaak. Xpe la..salah sendiri hehehehehe..

Kitaorg pun kena la tunggu SIL balik, lmbt ler plak sampainya..smlm awal..tunggu punya tunggu punya tunggu.. dekat kul 9 gak la SIL aku br smpi..stuck dalam jem..sian gak dia..xper la kan. Syukur alhamdulillah SIL sampai dgn selamatnya. Aku smpi opis kul 9 lbh la...sib baik laa xdok kat tmpt bos..klu tak mati la aku.. hehehehehe

Pastu tunggu fuzaimi sampai....Fuhhhh..lega rasanya bila fuzaimi cakap,
"Saya tengah copy semua file kak, nnti da siap saya bagitau akak"
Betul-betul lega rasanya...dan sekarang aku sedang mengcopy file-file aku ke laptop aku.
Hopefully lepas nie tak kena lagi mcm nie lagi da...gelabahhh tahap cipan aku dibuatnya...perghhh kuar abis semua peluh jantan (huhhhh...jantan..)hhehehehehe sbb org tak penah sebut peluh betina (kasorr nyer bunyik kan kan kan). Byk gak file-file aku nie ha...termasuk dgn yg personal nyer..leh tahan la byknya.

To Fuzaimi.....Akak would like to Thank You Very da Much... klu fuzaimi xder..xtau laa...nangis 4 hari 4 mlm laaa akakkkkk dek nonn oiiii... :D

Monday, May 11, 2009

Hari Senayannn yang biru....

Salam semua,

Hari ini adalah hari senayan yang betul-betul biru buat aku....Why???????
Sebabnya...kadang-kadang ntah mcm mana tetibaaaa..pulakkk xternal hd blh buat hal, xblh buka pulakk..
Adeiiiiii..semua benda dalam tuuu..file-file semua kat dlm xternal tu..uwaaaaaaaaa... Hari jumaat sihat walafiat jer hd tu,blh plak ari nie buat hal...
Da la dengan kepala den yg sakit dr smlm tak ilang-ilang nie...tp alhamdulillahhh sikit ada kurang la dr smlm :D.
So..keje aku ari nie melanguttttt jer laa...so amek kesempatan update blog sat ngehngehngehngeh.. (klu terkantoi kang mati akuuuuu...).
So, (so lg..apa-apa je la) tgh menunggu ISS nk recover balik aku nyer hd tu...jgn la depa kata tak boleh...mati hidup semula aku meraungggg gak..psl semua benda dlm tu... kalau otak nie jenis "pengingat" xper la...jap ade ker perkataan ni dlm kamus... :P . Bila blh dpt balik hd aku nie.....bosannnnn nie nk buat kejeee ni weiiii...koranggg tulunggggggggggggggg siapkan cepatttt.
Hasil coretan:
Aku yg kebosanan + mati kutu (sian kutuuu tu kan hehehehehe)...

Friday, May 8, 2009

Hmmm...ape aku nk tulis nie... :D

Ape aku nk tulis nie...ngehngehngeh..skang nie aku masih berada di opis lg nie, sdg menunggu kedatangan hubby ku.
So sesambil tu, aku pun cuba-cuba, try test tengok camner ngan blog nie kan hehehehehe...(tu la org buat blog, awak pun nk beblog gak....haa amek terkial-kial hehehhehe). Kengkwn blh ler tolong tunjuk ajarkan saya yang tak berapa nk pandai nie ya. Buah cempedak diluar pagar, ambil galah tulunggg jolokkan, saya budak baru belajar.. salah silap tulunggg tunjukkan ekkkkk...mekasihhhh...
 
Hari ni, ptg ni tadi makkk aii...ngantuk tahap cipan da..siap tersenguk-senguk aku dibuatnya. Aku pasti diaorg yg dok kat area aku nmpk aku tersenguk2..hehehhehe lantak la.. yg riso tu takut kot2 tetiba ape hangin bos laa dia merayau2 ...mampuihhhh akuu kantoi..tp alhamdulillahhh..selamattttttttt hhehehehhehe.
Mana lah hubby aku ni, x sampai2 lg nie...aku da la tinggai sorang2 kat blkg nie...aku nie da la "pemberani" orgnya ehhh...ade ker perkataan tu dalam kamus..huahuahuahuahua..
Kang silap-silap ade pack2 bag dok kat surau nie hhahahahahha...betul punya "pemberani" la aku nie..
Hmmm...ape la yg aku entry nie....da la kale ijo..jap lg org kt aku org bulan hehehehehhe

Sharp at 12.00am

Assalamualaikum and Hi all,
This is my first entry ( makk aii formal gilerrrr...kekekeke). Anway i'am new and still learning how to use this blog :P.
So..first of all, my hubby and daughter is already lena dibuai mimpi, me...nak masuk tido gak nie..coz 2morrow have to get up early (hari-hari pun cmtu huahuahua). Akan ku update dan tgk ape yg menarik pada esok hari insyaAllah ....... ...hahahahahahah (sebenarnya xtau lg nk buat blog ni ^..^).