Tuesday, June 30, 2009

Innalilah...

Assalamualaikum,

To all my readers, please 'sedekah'kan Al-Fatihan to my beloved tok... :( .
I just lost my 'Tok' on last sunday. Al- Fatihahh....

Yup, saya baru sahaja kehilangan tok disebelah mak saya...dan ini telah menjadikan
saya sekarang tidak lagi mempunyai ke2-2 belah tok lelaki dan tok pmp :( .
Masa dapat call daripada abg, diberitahu...tok tgh tenat...then within 1 hrs, abg call
cakap tok da xder :(...so sad..

Masa dpt call dr abg, kitaorg ada kat rumah mama dibkt beruntung..so dr bkt beruntung
gerak balik rumah dulu, pack barang...lps solat asar...zassss terus gerak ke perak.

Walaupun xsempat nk jumpa tok....org doakan semoga tok ditempatkan disisi orang-orang yang beriman. AMINNNNNNNNNNNN....

Cucu tok;

Thursday, June 25, 2009

Waduh...waduhh!!

Salam Semuaaa..

Waduhhhh..waduhhhh...sudah lama gue ngakk memblogkan diri hehehehhehe..
maap lerr..bizii bebenorr teman nie haaa...ateee...mana ade kesempatan nk
mengupdatekan blog nie....

So, amacammm korang nyer life..ada bagus? InsyaAllahhh bagus la tuuuu...
aku doakan semoga semua bagus2 dan berjalan dengan lancarnya hari-hari
yang korang laluii...

Bagi yang ari nie celebrate besday or anniversary,...aku ucapkan 'Hepi Besday To You', 'Hepi Anniversary' semoga kehidupan korang bertambah gumbiraaa,matang dan berbahagia dihari lahir and anniversary korang.

Bagi aku lak ari nie...ada kat tempat user, pg td ada meeting, lps tu terus jer la buat keje kat sini.
Sesambil buat keje...curi time sikit update blog nie hehehehehehehe

So, korangg semuaa take caree all my bloggers and friends.

Wednesday, June 17, 2009

Duriann...oh Duriann

Walaweiiii....mcm mana boley xdakk idea nk membebel niehhh... :D

Yer laa Sha...selama ari nie byk sgt laa idea hangg ehhh..hehehehhehe

Sendiri tny, sendiri jawab..haaa..boleyyyy gitu...huahuahuahua.

Anyway, meh nk cegheta sikit...semlm...dakk bkn smlm, tp semlm..smlm maknanya kelmarin la
opismate hubby ajak p makan deriannn...ktnya 10 hinggitt mkn sampai kenyang.
Hubby tny la...nk p ka...cheq kata bolehh jer, tarak hal kan...
So lepas officehr, kitaorg pun gerakkss la p ke tmpt tu...kalau hang pa semua nk tau, tmpt tu kat ss2 pj je..

Kami sampai lewat sikit la..pasai cmpr ngan jam kat situ + hubby cheq tersilap jln...yg mana sepatutnya satu simpang tu blh memendekkan perjlnan kami tanpa perlu stuck kat dlm jam tu. Paling best..ghuper2nya jln tu terus jer ke tmpt org juai derian tu....*sigh*...

So..member hubby da smpi dl, tgk dr jauh depa da belasah deriann tu dl...hampir penuh gak la bakul ngan kulit deriannn tu..hehehehehe kuat gak depa mkn deriaan ekk..
Rupa2nya hubby kata, member sorang mmg hantu derian.... tmpt yg dia ajak kami p tu pun, sebnrnya dia da p da...So smpi..member hubby kt..

Car9 : Bro, itu cina sudah up RM5 bro...
Midi : laa yeke..kata RM10 mkn smpi kenyanggg..
Car9 : Gua ingat cina tuu sudah kenal nazri la broo..sekali tgk nazri dtg bw member terus up jd RM15.

Kesimpulan, kitaorg telah dicharge dgn rege 15hinggit soranggggg....korang nk tau pasai ape..
Si hantu deriannn nie..blh belasah sorangg2 mkn 8 biji deriann sblm tu. Makkk aiihhh biar betull kan.
Agaknya laa kan..cina tu pun cakapp... "Aiyakkk, ini alii gua sulah lugiii oooo..ini olangg mkn manyakkk.." hehehehehehhe Pastu tup tup...bleh bw member lakk....hehehehehe "aiyakkk ini ali ini olang bawa kawann ooo...boleh lugi ini macam..tak pa tak pa gua kasi halga tinggi sikit" wakakakakaka tu semua dialog aku la tu....:P

Korang rasa paling koman...pun sorang berapa biji blh mkn? Aku pun paling tidak sebiji or ntah beberapa ulas jer kan. Mesti la rugi cina tu hhehehehe dpt plak org mcm kitaorg nie haaa..abis semua kita org rasa...siap tny "bos, mana lg yg kitaorg xrasa lg, kasi buka" kakakakakakaka...

So, lps da sauk ntah berapa biji buah durian tuuu...xsilap aku ade la 2-3 x gak, org tu amek bakul kulit durian tu,kosongkan semula hehehehehe.. Rasanya kitaorg lepak mkn durian tu ade lah dkt2 2jam kotttt...(mampuih mcm niee..bleh bankrupt kot cina tu hehehehhe)

Masa kenduri durian tu , ade la gak snap beberapa gambar kan so..korangg..enjoy ;)


Ini adalah diantara derian2 yg dikorbankan hehehehe

Ni diaa...gengg deriann hehehhe

hahhh..tu dia antu deriannn..berbj biru..

Tu diaaa...mummy n ibu tgh mkn sambil posingg kekekeke

Haah..papa n daddy tgh selakkk deriann, pastu 2-2 pun out. penin pale hehehehe

Walaupun korang tgk mcm ingat..da abis kan, lps tu tambah lg hehehehe

Monday, June 15, 2009

Selamat Pagiiii Malaysiaa....

hehehhehe...da mcm rancangan tv lak ekk .. Sorry la kpd pembaca-pembaca setia blog saya nie.
Ada ka org nk baca blog hang nie shaz oiii..xpa la..buat mcm ada pembaca setia lah naa.. kekekeke.
Anyway, sorry la tak sempat nk update, gambaq yg spt yg dijanjikan pun xsempat nk upload. Ni pun curi-curi post baru hehehehe..nnti sat2 lg ka..ptg2 sikit ka...cheq try upload gbr coti-coti mesia ekk...tungguuuuuuuuuuuuuuuu (ada ka org nk tggu nie...hehehhe)


Monday, June 8, 2009

Coti-coti Mesia...

So, korang weekend lepas mcm mana? Ada baguih, ada best, ada syiokkkk...kira semua kategori berkaitan dengan seronok laa...ada tak? Buat Saya, Aku, I , Me or Teman (udah xder keroje ker nk masukkan semuanya ker gamaknyee ^-^) weekend yg baru jer lepas ni, seronok ler juga kan. Pasalnya, aku sefamily pegi bercuti-cuti malaysia... Kemana????

GANU Kiteeee..........

Yezzaaa, aku sefamily p ke terengganu...ekceli, bukan aku 1 family jer. Kitaorg berkonvoi dengan jiran tetangga kat umah aku nie. Baguih gak ada xtivit cmgini. Selain boleh mengeratkan lagi silaturrahim diantara umat islam, silaturrahim diantara jiran tetangga dan kenkwn pun blh terjalin dengan lebih baik lagi..
Kitaorang gerakss lebih kurang tepat pada jam 11 malam bersamaan 4hb jun 2009. Kedebak kedebukkk...ada dalam 11 buah kereta semuanya. Sepanjang perjlnan tu...byk kali gak lak berenti berehat, coz mana2 yg da mengantuk tu kan perlukan rehat...so tak kisah la kan janji semuanya selamat sampai.

5hb Jun 2009
Sampai Kemaman lebih kurang dalam jam 5.30am. Berenti and solat subuh, lps solat subuh semua pun bergerakkk semula. Dan akhirnya kitaorg smpi kat Aquilla Beach Resort tu dalam jam 9 ++ am. Sekali, kena tggu org checkout dulu da....adeiiiiiiiii kul 12 lak tu... sian anak2 aku, semuanya tak mandi lagi..badan pun da rasa tak selesa. Sib baik ade surau resort tu...aku rasa surau tu masih baru lagi kot pembinaannya coz mcm xberapa nk bersih jerrr. Aku mandi zarif yg kebetul telah 'melepaskan' hajatnya ituuu hehehehe..lepas tu mandikan Dania pulak. Perghhhh lega da drang..xpe janji derang selesa kan. Surau lak ade aircond...ape lg..hubby aku pun tdo sat, sian gak dia..drive all the way kan..jauh2 tu..sekali xleh nk checkin....kitaorg lepak la jap ngan surau tu smtr tggu kunci bilik.

Xtiviti utk ari ni, hanya utk org lelaki aje....psl depa nk p mencandat sotong. Tema coti2 mesia ni pun Ganu Kite..Candat @Marang...So utk org pmp xtiviti bebas. Aku bw dania mandi laut. Smtr zarif tdo, bley la bw dania mandi manda kan. Malamnya plak, mknan telah disediakan so jam 8mlm p mkn kat cafe resort tu...menu Nasi ayam yg shedapppppppppppp (sedap sesgt la niehh) beserta dgn air jagung yg lazattt..ngehngehngehngeh

6hb Jun 2009
Hahhh...ni yg best nk ceghitaa nihhh. Kononnya pg tu hubby kt nk bw p breakfast kat kedai kopi hia peng... Sedapp kt dek hubby aku. So cari...punya cari.punya cari..xjumpa, lastly mkn kat kedai biasa jer. Frust gilerr aku rasa, psl nk sgt rasa kopi n roti bkrnya yg dikatakan oleh hubby ku..mmg sedapppp.
Next destination, Masjid terapung..so jmp geng konvoi @terengganu kat masjid terapung, then gerak menuju ke Masjid kristal. Sesmpi jer disana...hari tersgt la panasnya..konon2 nk naik boat yg bw round keliling masjid kristal n monumen masjid2 tu...satu kali itu boat semua penuh la. Kalau mau kena tggu kul 3pm. Last2 kitaorg menapakk jer la p masjid kristal tu...hehehehehe.
Aku agak terkilan sebb tak sempat nk melawat monumen2 masjid tu..:( . xpe maybe insyaAllah ade rezeki kita smpi lg kan... :D . Selepas itu, gerak plak pasar payang..kemudiannya xtiviti bebas. So, slp da settle dgn psr payangnya, gerak nk balik ke chalet, sesambil tu hubby cari gak kedai kopi tu..jenuh laa pusing2, last2 hubby call member dia tny kat mana.
ghuper2nya nunnnnnnnnnnn haa kat kemaman...cehhhhhhhh hubbyku bikin panazzzzz hehehehe

Malamnya kitaorg buat bbq, so ada lucky draw, main pusing kusii and malam tu rasanya family kitaorg adalah diantara the luckiest family kot, pslnya 1st lucky draw..aku dpt, then hubby aku lak dpt, pastu ayah aku lak dpt..hehehehehe cuma mak aku jer xpdt..klu dpt cantekkkkk .
x aciii kt salah sorg dr drang hehehehe..tp apa2 pun aku tetap tak puas hati psl nk hamperrrr (mcm bdk2 daaaa) tp asyik dok dpt adiah lain kahkahkahkahkah..

7hb Jun 2009
Geraks balik ke KL. Hari ni, xtiviti memasing, ada yg balik kg depa terus...ada yg stay satu hari lg. Ikut la kan ....sesuka korang hehehehehe.. aku sefamily lepas pekena ns kukus dok melilau mencari kedai jual tudung murah...tp xjmp. Last2 balik laaa..and finally br la betul2 smpi kat kedai kopi hia peng tuuuuu...malanggggggggnya...setelah menanti begitu lama... dpt jer tmpt duduk...blh lak org tu kt klu nk mkn da tak ambil order, bungkus sj coz kedai da da tutup..kira oke la kan bley lg. So order..kopi 'o' ais 2, kopi ais 1 , teh ais 1, roti bakar 4 sets. Tup tup..adik amek order dtg ckp roti da abis.......aduhhhhhhhhhhh mmg frustttt gilerrr. So, kopi jer laa..tp koranggg I tell uuu mmg sedapppppp kopinya. Maybe yg dok di Ganu tu tau dah kot...hehehehe.
Finally we reached @home around 2am. 2-3x gak la berenti coz hubby ngantuk. So guys, enjoy some pic from our Ganu Kite Candat @ Marang trip. ;)

Nie ms berenti rehat utk kali yg ke2 xsilap aku..Papa n Nia..@3am

Next pica...akan dimasukka kemudian... :D

Monday, June 1, 2009

Love is in the air...



Weiii...korang semua ada tak gambar2 mak and ayah korang masa depa muda-muda dulu.
Kalau ada..korang mmg anak-anak yg soleh dan solehah...(ade kene mengene ke nie hehehe). Nak kata konon2 aku ni anak yg solehah dan baikkkk la ni....hehehehehhehe...

Bukan ape, sebenarnya aku nk postkan gambar mak and ayah aku masa depa muda.
Kekdg tu best juga gak kan tgk gambar-gambar lama, mengibas kembali zaman-zaman mudeee hehehehehehe. .
My mom and dad on their wedding day
Pewittt...Kuruss tul mak and ayah masa nie...blurr lak sikit gmbr

So...ini lah mak dan ayah aku... TQ mak coz byk berkorban utk anak mak nie..(sedeyy lak).
Love both of you. Muahhhhh..