Thursday, December 30, 2010

Yessssslahh...


TAHNIAH buat pemain-pemain dibwh 23 thn coz main dengan bersungguh-sungguh. Dengan kesungguhan korang tu telah membuatkan MALAYSIA berjaya bawa pulang Piala Suzuki AFF 2010. Tahniah..tahniah and tahniah. Tahniah buat Khairul Fahmi kerana berjaya menghalang kemasukan bola ituuuuuuu (walaweiii ensemm la adik fahmi nie...hehehehhee gatai tul bini org ni sib baik da ade GF, i loikeeeee hahahha).
Tahniah juga buat Safee Sali kerana telah menjaringkan GOLLLL untuk membolehkan MALAYSIA membawa pulang Piala Suzuki tu...n Tahniah coz menjadi penyaring GOLL terlebeyyyyy sudahhh hehehehehehe..
Walaupun sebnrnya aku tak dapat nk tgk perlwn ni, buka2 tv tau tau da smpi ulasan jer..huhuhuhuhuhu :( . ni seme salah astro...hanginn tul tp sempat la tgk depa terima Piala tu, so aku pun ape lg snap ler gambo depa tu.. tp snap kat tv ja...wakakakakaka diantara gambar nya..sila lihat dibawah ini ;)
Saat-saat pemail malaysia ke atas podium

Saat-saat pemail malaysia ke atas podium

Yeahhh...Malaysia Bolehhh..

Tu diaa Piala ditangan MALAYSIA


Piala Suzuki AFF 2010

Digenggaman HARIMAU MALAYA

Khairul Fahmi kuuuuu...hehehehehe

MALAYSIA CHAMPION bebbbbbbbbb....

Wednesday, December 29, 2010

I'm backkkkkkkkkkkkkkk

hahahaha...sure ker aku da kembali berblogging nieh huhuhuhu..Anyway, korang seme ape kabeeerr? Adee sihatt kerrr? Aku sihat alhamdulillahhhh...aku sudah pun selamat melahirkan pada 28/09/2010. Baby aku beratnya 3.16kg, dan namanya wan dania zahra..Wan Damia Zahra.hehehehe igt nk letak Dania..tp memandangkan kakaknya dah dipanggil nama dania..so kasi tukarlah jadi Damia..
Damia pun damia lahh...tapi kami panggil Zahra...ade ker dekat2 dgn dania....arghhh xkisah lah kan janji ade nama beserta dengan maknanya sekali ;) .
Wan Damia Zahra

haaaaaaa...yg kat atas nie lah baby baru aku..Zahra... kat bwh nie gambar aku ngan Zahra lak...hehehe
Korang rasa..aku da kurus ker (padahal mana penah korang tgk aku ms gemuks hehehhe). Gambar yg kat atas nie masa wedding adik aku dan aku masih lagi dlm cuti bersalin. So, la nie da masuk keje...depa tgk kata "akak da slim la" huhuhuhuhuhuhu..teruja siuttt dgr ayat tu...tp masalah problemnya..aku xrasa yg aku ni da slim...sikit slim ade ler..ngehngehngeh..

Tapi untuk pengetahuan korang, aku sememang nya harapan mengunung nie nk kuruskan badan semula boleh kerrrrr boleh nie..boleh huahuahua. Caiyokkk..caiyokkk ...hehehhee (sambil geleng kepala boleh ker nieeeee).

Eh..korang ptg nie kan bola..Malaysia lawan Indonesia. Korang sokong sape budusss nyer soklan mesti la sokong Malaysia dak....huahuahuahua..Aku harap Malaysia menang or at least seri ker kan bukan ape Kasi tunjuk sikit pd Indonesia tu ha....poyooo tul la derang nie...hanginnnn jer tgk depa. Ntah2..depa yg guna bomohhh tuduh kita lak guna bomohh..mengong la depa nie kan kan kan.
Hat ni pun HARAPAN MENGUNUNG gakkkk..Malaysia menang..yeahhhhhhhhhhhhh.. caiyok caiyokk malaysian team.Good luck guys. All the best for malaysian team. InysaAllahh..Aminnnnnnnnn...

Friday, July 30, 2010

Lama sungguhhh...

Assalamualaikum,

Lama sungguh...aku xmengupdate blogku ini..huhuhu. Bukan ape....tak berkesempatan (blk2 alasan tu..xdak lain ka) + bila da lama x update, kemalasan pun untuk mengupdate pun dtg gek..hehehehe..
Anyway, sejak start baca blog2 org lain balik ni, yg buat aku pun mcm ..."eh nk update la blog aku" hehehehe. So, maka, jadinya TER..update lah blog aku pada hari iniiiiii...
Aku skang nie sedang menunggu kelahiran anakku yg ke3. Due date anak aku yg nie pada 10/10/10.... cantek x..cantek x..hehehehe...tp tu la, mengikut kata doc..klinik swasta..wpun due date aku jatuh pd tkh tersebut, tp aku kena melahirkan awal dr tkh tersebut. Frust kan...:( kemudian, aku p checkup kat poliklinik gomen. Setakat nie..xder lak diaorg komen ape2 lg kan. Bila tny tny kesahihan..katanya...2-3 hari awal dr tkh berkenaan.
So...jawapan sebnrnyaaa..kena lahh tungguuuuuuuuuuu...huhuhuhu..harap2..dpt la melahirkan pd tkh tersebut hehehehe. 
Kakaknya tkh lahir 070307, abgnya nyer 010109...so adik..tungguuuuuuuuuuu hehehehehe...

Harapan kali ni, semoga semuanya berjln dgn lancarlah..xder lg apa2 masalah dgn baby, maupun aku. AMINNNNNNNNNNNN....

Thursday, January 21, 2010

Bosan tak?

Fuhhhh...bosannn gek bila xder keje nie....ker ade org yg xbosan bila xder keje. 
Ikutkan..mmg best gek..bila xder keje nie..sbb ape tau...goyang kaki jekkk hahahaha
tp bila da terlampau goyang sesgt..yg smpi tahap 360 darjah celcius nie..huhuhu 
kebosanan tahap cipan mula la menular dalam diri aku nie ha. 
Tapi yang pelik tu....bila time keje menimbun-nimbun kan...malas lak nak buat(aku la kot, org lain aku xtau hehehehe).. haa camner..korang rasa pelik x?

So keje aku skang nie..asik laa..baca blog org, tgk movie ..ssyhhhhhhhhhhh...jgn ckp ngan bos aku. Mati aku hahahahahahha...kan per..septtnya ade discussion, tp yg X B.E.S.T nya...lps office hr br discussion akan
dibuat da tentu2 smpi ke mlm....adeiiiiiii bosan gek...nape la xbuat working hours,kan terisi skit masa2 aku dgn keje2 opis nie.

 Apa-apa pun, good luck buat korang seme yg diluar sana dgn keje2 korang. Aku lak yg kat sini
K.E.B.O.R.I.N.G.A.N huhuhuhuhu
 

Tuesday, January 19, 2010

Dania..oh dania..

Minggu lepas, aku n hubby lepak2 jek kat umah. Tak kemana-mana pun.
Sambil tengok2 tv tu, hubby aku pun nk meniarap la...pastu hubby dok  cakap sakit nyer badan n pinggang dia. So, aku dgn pantasnya (cewahhhhhhhh) berdiri n pijak2 la pinggang hubby...tetiba...jeng jeng jeng..
Dania tny..
Dania : kape(kenape) papa sakit?
Ibu    : Papa sakit pinggang...tu la papa degil xmo p urut...hehehhe
Dania : Tu la...sbb tak minum milo!!!! T.T

Kitaorg bantai gelak tak hengatt...dgr jwpan dari mulut dania....hahahahaha..alahai anak ibu...bijaknya bila dia menjawab tu...semoga bijak sehingga masuk sekolah dan abis sekolah la yerkk anak ibu. AMINNNNNNN
Sayanggggggggggggg nia2 (ala2 dania selalu sebut).


wahh cekak pinggan lg.. hehehe


Berposing ditepian pantai..hehehe

Thursday, January 14, 2010

Selamat Tahun Baru 2010

hahaha...agak2nya da terlmbt wish ker korang. Anyway, aku tetap nk ckp Selamat Tahun Baru.
Lama giler aku tak update blog ni kan...hmmmmm bukan ape, sebnrnya tahun lps byk perkara yg dah jadi dalam kehidupan aku..jdnya mmg tak berkesempatan laa nk update blog + xder mood ngehngehngeh.
Aku ingat tahun ni nak cuba mengaktifkan diri aku nie mengupdate blogku ini. Jadi, korang bersiap sedialah ekk nak membaca celoteh aku yang ntah apa2 kat blog nie...(kot laa ada org nk baca huahuahuahua).


So,apa agak2nya azam tahun baru korang ek... kalau tanya kat aku nie ha... aku rasa la kan, aku nk kuruskan badan...kekekekkekeke. Mesti korang ckp, hekelehhhh tak berkembang lgs azam aku nie ...hehehhehehe
Apa-apa pun, aku akan cuba usaha untuk menguruskan badan ku yg kegems kan ini ngehngehngeh....

Aku harap tahun ini, akan lebih mematangkan diri aku nie, tabah untuk menghadapi kehidupan yg mendatang, menjadi ibu yang terbaik untuk anak2 dan menjadi isteri yang terbaik buat suamiku yg terchenta(InsyaAllah) dan mohon dimurahkan rezeki senantiasa dan senantiada berada didlm lindunganNYA  ..AMINNNNNNNNNNN (berapa byk 'dan' daaaaaaaa)
Kawan-kawan yg kat luar sana..tlg la doa2kan sama ekk..semoga harapan aku ni menjadi kenyataan hehehehehe thanks in advanced.


Me & Hubby