Monday, February 28, 2011

Fuhhh!!!!!!

Walaweiiiiiii......penuh sawang2 kat blog kita ni ha...huhuhuhu. Itu lah dia..kalau da sampai MR.M tu, mmg ler payah komeee ooiii.. Sepatutnya byk benda yang nk di hapdate kan dlm blog nie ha..tp apakan daya..MR. M begitu kuat mendakapp akuu didalam pelukannya huahuahuahuahuahua...

So, untuk pengetahuan korang, entry yg akan dipostkan selepas2 ini, adalah entry yang tak dapat nk dipostkan sehinggalah kehari entry tersebut dipostkan hehehehehehe. Mesti dalam hati korang berkata-kata " nyampah tull aku tgk blog akak nie...suke bebenor mengepost cite2 lama" kan kan kan...xper lah kan... korang baca n tengok jer lah kalu sudi..kalu xsudii...hamba sedarrrrr akan diri hamba ini, bagai melukut ditepi....ermmm tepi ape aaa korang... ooohhh ditepi gantang la pandaiiii.. . Boleh lak lupa ayatnya...dan ape laa yg Tuan Tanah ni menghaban lagi nie.. udah2 ler tu kan..bertambah boring ler kome semua ekk huhuhuhu.
Ok..ok...untuk ini, sila lihat pada gambar2 yang akan diuploadkan dientry kali nie....tadaaaaaaaaaaa..

Yeayyyy..Zahra telah melawat Office Ibu pada 02/02/2011. Aunty Sarina tgh melayan Zahra la tuu ha.. Ibu lak tgh buat keje. Keje lak harus disiapkan pada hari itu jugaaaaaaa...

Cakkk....alamakk air liur meleleh, tak dapat ketagihh, mak itam berleterrrrrrrrrrr.. hehehhehe.
Sian anak Ibu, tido kat atas jaket ibu. Papa lah kan...ibu suh masukkan stroller dlm kete..leh dia lupa la..haubbbbbbbbb

Alaaa..loo..looo....shedapppppp nyer Zahra tdo..sib baik meja sebelah ibu tu kosong..jd lah tempat port Zahra.
Aunty Rin, dalam cobaaan untuk menidokan Zahra..hehehehehe..asal Zahra dgr sore aunty Rin jer..dia gelak.. xtau apa pasaiii
 
Zahra and Aunty Lina
Aunty Nas yang takut nk pegang baby kecik katanya... heheheh posing sikit pun jadi lah kan...

Korang nak tau kenapa Zahra telah dibawa ke opis aku...ini adalah disebabkan, babysitter kita tu ha.. bagitau last minute nak antor anak dia utk majlis resepsi kat Perak lak. So, xder org nk jaga Zahra. Jawapannya ke opis Ibu lah kan. Sib baik laaaa Zahra gud girl kan. Nangis pun sbb nk tdo or nk susu jer.. lain2 dia diam jer..sambil tengok patung Elmo yang sememangnya aku hadapkan dekat Zahra supaya dia tertarik dan diam hahahahahaha. 
So,itu lah citenya..Zahra melawat opis Ibu dia..

Tuesday, February 22, 2011

JOM BLOGWALKING CONTEST!!!

Assalamualaikummmmm...

Agak berabukkk gek lah kan blog kita ni ha..huhuhuhu..xberskesempatan lah nk update+not in da mood lak..tu yg jd berabuk tu..huhuhuhu. 

So, update2 jer ari nie...Wallahhhhhhhh..kita nk join satu contest nie dr Abgteror ni ha. Saje-saje nk join hehehehe.. Kita dpt info pasal contest lak drpd SA . So, per salahnya cuba-cuba, try test tengokkk camner kan..kot ade rezeki... adelahh..kot xder rezeki, xrugi pun mencubaaa yerkkk dakk...hehehehe

Syarat-syarat nak masuk contest nie senang jer...ni korang baca la kat bawah nie haa..

TARIKH MULA: 23 Februari 2011
TARIKH TUTUP: 23 Mac 2011
PENYERTAAN: Semua Yang Berminat
SEBARKAN SEKARANG UNTUK PENYERTAAN!!!
SYARAT PENYERTAAN:..........

Syarat Penyertaan: 
Mestilah warga Asia Tenggara, tidak menggunakan auto blogwalking, tidak hisap dadah, tak buat maksiat, tak minum arak, solat jangan lupa yea, tidak pernah menderhakai kedua ibubapa, tak pernah buang bayi, tak pernah lumba haram, tak terlibat dengan masalah sosial, tak ponteng skolah dan tak pernah pecah rumah. Kalau nak folow, folow la....lau tak pun still sah penyertaan.

Cara-cara Penyertaan:
1. Ambil banner dan pamerkan ke blog anda selama kontest ini berlangsung.
2. Abgteror tak wajibkan sesiapapun untuk membuat entry atau tag rakan. (kalau nak alhamdulillah, syukur, tuhan jea yang dapat balas jasa baik anda) Abgteror benarkan untuk copy paste post ini.
3. Cara blogwalking mestilah melalui klik banner yang diberikan. (untuk mendapatkan referal blog, bukan dari shoutmix)
4. Abgteror mungkin akan kurangkan bw untuk tidak berlaku ketidakadilan. (bukan sombong)
5. Pemenang akan ditentukan mengikut jumlah link terbanyak dalam stat refferal.
6. Sila sahkan penyertaan anda di ruangan komen.


So, sesape yg berminat tu leh la joinn gek contest nie ha...nk lebih info psl GA gi kat Abgteror lahh.
Selamat mencubaaaa..gud luck

Thursday, February 17, 2011

hadapppp kan jer laaaahhh..

hushhhhhhhhh...keseriusan telah melanda kami...hahahahaha tgh berbincang tu, pasal ptg tu sesi kami lak huhuhuu
Sempat lagi tuu berposing...org kat depan tgh berceramahhh tu weiii..hahahahahahaha
 Huhhh..serius sungguh perbincangan diantara Eddy dengan Pn. Hamidah (Pengarah IT). Ape laaa yg dibincangkan tu hah..
Tuu..tuu..Kak Nisah (JLKN) dan Lisa sedang berceramah kat depan nun haa...tekun sungguh anak-anak murid nie bagus-bagus name lagi askar dak..displin babe displinnn...hehehehehe

 Haaaaaa..yang nie adalah org dr company aku gek...hat lelaki pakai spek tu Ahmad. Ahmad adalah Manager kepada si gadis manis berjaket itam tuuu..nama dia Farah. Depa ni adalah dr bhg Sales.

Selepas Kak nisah tunjukan steppppp by steppp uuuuuuuuu babehhh.....ape yg ko mengaraban nie Tuan Tanah oooii hehehehehe
turn anak-anak murid lakk buat sendiri...so tu ha..nampak..nampakkk.. aku dgn Lisa tgh mengajor tu ha. Tapi sebenarnya kalau korang nk tau..yg dtg tu adalah Kapitan2 tau..hehehehehe. Pangkat depa Kapten, Lt. dan setiap org bw anak buah depa..xkira la CC ker, Pegawai Waran ker or Kerani.
Haa...ajar jangan tak ajar komee oii, ade yg advance, advance bebenor..step yang belum ditunjukkan kat depan, dia da selesai dulu huhuhuhu ape ada hall kan manual ade depan mata, baik aku buat dl (agaknya org tu berkata-kata dlm atinya). Ada yang agakkkk lems tuuu pun ade gek huhuhu
 
Ha..haa..aku ngan Cik Sham sdg menjadi Fasilitator kepada itu Kapitan. Yang tepi aku tu Kapten, sebelah dia tu ala2 butakkkksss itu..Pegawai Waran dia. Depa nie daripada Kem dekat Batu Jong.
 Yeahhhhh,, abis sudaaa classs...peaceeeee
 Peaceee daripada Tuan Tanah...hahahahahaha
Auwwwwwwwwwww...cumilll x kami berduaa...
 
 Wan, Eddy dan Tuan tanah...
 Mizie, Wan dan Tuan tanahhh... laaaaa lagii..harusss lah kan..udah blog aku wakakakakaka
 Joe (kot), Ah Chong..2 lagi , tau nama dah kan hehehehehe
 Wan, Wan dan Tuan tanahh jugeeee...
Ni hari ketiga kami kat Puteri Resort, waktu nie abis da nie...so kami pun bergambar2 ler dan blh aku xperasan si mizie buat cmgitu hahahahaha
Wallahhhhhhhhhhh...betul nyer dekat kooo
 


Yeayyyyyyyy..finally, gambarrr beramai-ramaiii...selepas aku dgn lisa balut2 server dan susun baikkkk punyaaa... huhuhuhuhu
Last but not least...Candidddddddddd..
Haaa...gambar2 ni sebenarnya adalah sambung drpd entry yg aku masukan psl bengkel jlkn itu ari Hands On tuuu la kan. Byk lagi gambar sebenarnya, tp agak2 la kan sat lg boring lak org nk nengok blog aku hehehehehe..nie pun confirm ade yg nyampahhhhhh jer nengoknya kekekkeke tapi, ape ade hall kan...blog Tuan Tanahh sendiriiii yerk dakk..

Monday, February 14, 2011

Jejalan WOW!!!


Ntah ape-apeeee ajeee tajuk aku ni ha...hehehehehe. Sebenarnya sabtu lepas aku gi Karnival WOW Putrajaya tu haa, sesj bw anak jejalan kan. Lepas hubby balik keje, lps da lunch tu..ptg sikit baru kami gerak ke putrajaya. Masa jalan-jalan tu xsangka lakk leh jumpa officemate macam aku sorg jer yg leh gi hehehehhe, pastu jumpa AVP aku...hahahaha lagi best kan kan kan. Tp AVP aku ni sempoiii..dia juga adalah PM project aku involved tu. X sangka lak kan leh jumpa gak org2 yg ku kenal ditempat2 camgitu heheheheheh..
 haaa..nie gambor Dania n Zarif yg beria-ia nk ambik gambo kat speed boat nie ha...so duduk kan derang kat atas tu...
Dania yang sememangnya suka berposing..huhuhuhu...pantang ade camera heheheheh


Tengok tu haaaa..Zarif dok memandang boat sebelah yang awekss tu tgh duduk tu ha. Zarif mmg nk sesgt dudukk kat atas boat tu haaa..
 Tuuuuuu diaa..seronok Zarif dapat naik atas boat tu ha..siap xmo turun huhuhuhuhu
 Dania nyer turn ler plakk..berposing atas boat tu haa.. hehehehehe
 haaaaaaaaa..ini mungaaa apii aaa..sempena itu perasmian Karnival lorrrr...hehehehhe
 dan lagi..mungeeee apiii...byk lg sebnrnya tp 2 ni jer la yg dpt hehehehehe
Lepas tuu..kitaorg gi tgk kete-kete lakk...haaaa yg ni kaler faverettt I...bila laaaa agaknya blh dpt kete kaler nie kan flat black..cunnnnnnnnn gilosss..lelehhhh babeee.. huhuhuhuhuhu..
huhuhuhu...niat dihati nak naik hot belon, tapi apakan dayaaaaaa...TAK BOLEHHHH huhuhuhu, sebab menyebab tak boleh itewwww adalah...kanak-kanak sebesar dania xleh naik...dah kalau besar dania xleh naik, yg zarif pun confremmmmmmm xleh naik kan....sooo tgk jer laa..

hehehehehehe, mesti korang ckp,"ape ke hallll akakkk nie menunjukkan jam ler plak" huhuhuhuhu.. Sebenarnya ini adalah JAM BARU saya...hehehhehe. Kiuttttt x huahuahuahuahua poyoooo gilerr . Jam nie , aku beli murah ajeee...RM15 ajeee ngehngehngeh tapi casioo tuu..org tu kata...tahan air babe..so kira ok la kan. Malangnya aku seperti telah terpengaruh dengan anakkuuuu..kaler pinkkkkkkk.. xtahannn. Aku adalah salah seorang yg amatlah tidak mengemari kaler pinkk huhuhuhu..
Cumilll kan Jam tangan ku inii..mempunyai 2 jenis jam, digital dan analogue. sukeee..Sukiiii aku 
Dan kini , ia berada ada ditangan kanan kuuu ini hehehehehe