Friday, July 31, 2009

Hari ini adalah hari yg mmg $%^&*()_

Mcm2 perkara yg berlaku dalam idup kita ni kan... lepas satu..satu perkara terjadi..
hanya dengan kekuatan diri dan juga kesabaran aje yg blh membuatkan setiap org
tabah menghadapi hari-hari dan perkara2 yg berlaku dalam hidup kita ini.

Mcm aku...aduhhhhhhhhhhh tensi2...tp nk buat cmner sabar jer la... da la terlmbt bgn pg
td. Mcm mana aku blh tertdo balik, ntah la..maybe sbb penat kot smlm p sana sini cari brg
hubby. Hubby pun xsedar gak...tau2 bgn da 6.27am aduhhhhhhhh...abis..
Hubby kena ada kat opis kul 7pm..so ape lg...dgn yg begitu pantas...zup zap zup zapp
zassssss....terus gerak p opis hubby. Sian hubby..a bad reputation for him. Aku sedey sgt
pg nie..aku ker yg menyebabkan kelewatan hubby ku.. :( , (xper nangis sensorg jer) .

Pastu..aku punch kad aku dl kat opis, then zassss antar anak lak p umah kak ipar. OTW nk
blk opis, ade lak satu keje waja buduss niee... yg xsabar-sabar..tetiba hon aku ..s*** tul la..
terkejut aku..nyaris tak terjun benteng sebelah...vaviiii tul laaa..yg bw kete tu pun ca ya nun alif...
geramm tul laa...
lps tu kat highway lak... mmg hari ini adalah hari yg mmg $%^&*()_ .

Sebab...lori bodoh ni follow aku skit nyer dekat...kete berderet kat dpn...cilakak tul la
pastu tetiba kete dpn aku brek...so aku pun terpaksa la brek..takkan tak brek kang berdentum
lak ngan kete dpn nie...tp aku risau lori bodoh blkg aku nie lak hentam aku....

Da tau dpn kita byk kete...lori ni blh bw laju...eiii sakit nyer ati nie... nk kt aku berkhayal ms drive, rasanya tak...sib baik laa lori tu sempat masuk lane sebelah dia..klu tak ntah2 aku ade kat spital kot ari nie...tak kat spital kat batu 2.

Ya...mati..semua org akan mati...aku nk kt ready..xberapa nk ready..sebb...cukup ker amal aku kat dunia...preparation utk mengadap alam barzakh da cukup ker.
ADAKAH AKU SUDAH BERSEDIA??????
Aku sebenarnya x ready nk meninggalkan anak-anak aku yg masih kecik tu..tp kalau da ajal nk buat mcm mana kan...semua da tertulis. Aku harap...anak-anak aku akan jd org yg berguna dan berjaya didlm kehidupan diaorg. Dan aku tak rela anak-anak aku bermak tiri. Kalau boleh biar lah parents aku yg jg anak-anak aku. Kakak aku pun ade....bukan xnk bg hubby jg... aku tau hubby aku seorg yg baik dan penyayang..... cumanya org lelaki suatu hari nnti, pasti akan cari penganti kita kan...cuma aku jer yg tak rela anak2 aku ada mak tiri...sian diaorg nnti, xsemua mak tiri tu baik...

Ehhh..ape la yg aku melalut nie...sebnrnya aku rs kepala aku sdg melayang2......masalah masalah masalah...semua org ade masalah.............
aku ni da sah2 mmg ade la....korang pun mesti ada masalah korang kan...anyway.. mari lah kita tabahkan hati, muhasabah diri, tetapkan iman dihati..kuatkan diri utk dan demi keluarga kita.
Aminnnnnnn...

Hiduplah sukan utk negara....(ape ke hall...ada kene mengena ker wakakakkakaka)


Tuesday, July 7, 2009

Tak berkesempatan ker malehh...

Napeee lakk aku niee maleh benor nk mengupdatekan blog nie. Tu la org nk buat blog, awak nk jugak..pastu da maleh nk mengupdate nyer...ate mcm mane huuhuhuhu..

Hehehe sebenarnya, aku tidaklah berkesempatan utk mengupdatekan blog nie..pasainyer kat ala-ala kebizian gituu kann..

Oh! ya, nie nk cerita nie...gara-gara cik ciken kita tuuu lah, aku jugak termakan pujuk rayu si angela fitness tu. So, aku dan hubby aku telah mengejoinkan diri di FF tu. Jadi dgn itu, kitaorg
akan dgn dedikasinya pergi mengexercisekan diri.

YA!!!! Harusss pergiii...da bayor mahei2 kena lah pegi..kalau tidak rugi..rugi...rugi.. hehehhee
yg bagusnya...dpt la buat xercise kan...kalau nk harapkan weekend p jogging.... hausssssssss
bak kt hubby aku 'Jogging atas katil la'. Kita nk p sensorg jogging, xbagi plak..bahaya katanya.
So, since da join FF nie...sesama laa p xercise...hehehehehheh hoyeaaaaaaa.....

Hari ini, aku amatlah tidak kesabaran utk pegi meng"exercise"kan diri. Pasai apa tau dak.. psl
hari ahad lps tu...pegi umah mak mertua kakak aku...kitaorg kenduri durian lg. Pastu lunch plak ade kuah tempoyakkkkk..fulamakkkkkkkkkk xleh tahan beb...aku suda tambah ns 3x....OMG.
Ate nk buat mcm mana udah, kuah tu mmg feveret aku kan...sedapp lak tuu..mana leh tahan beb...hehehehhee...lepaihhhh tu...udahh...risooo berat sure bertambah nie...uwaaaaaaaaaaaaa

Tapi itu ler kan...xder gunanya lagi penyesalan itu...bak kt pepatah "terlajak perahu blh diundur semula, terlajakkkk makan ...minta ampunnnnnnnn lerr jwb nyer wakakakkakaka



Hanya Aku,