Friday, September 4, 2009

Paling awal dtg...tapi..

hmmmmm...ekceli ni ceghita pasai smlm la nie. Smlm, me n hubby nk buka posa kat kedai mkn kat KJ tu...ekceli kedai nie da byk kali kami p...since dr aku bujang trang tang tang lg kedai nie mmg da jd kebiasaan. Masakannya ok..blh tahan la kan..cuma kekdg kot tukang masak lain so rs nyer ade kurengggg skit kot. Ok..Ok

Ceghita nyer cmni.. smlm ms kami smpi kat kedai tu lbh kurang kul 6.15pm gitu, xdak org lainn pun, kami berdua ja. Lepaih da order seme, ade 1 couple lg dtg order n blah..p bazar ramadhan la kot...sama gak la kami pun pasai maleh nk melanguttttt jer kat kedai tu kan. So setelah berjln2 di bazar ramadhan tu..kami pun p kedai mkn tu semula. Masa nie da pukul 7 -7.05pm min gitewww la, org da penuh da kedai tu... haa sblm tu..ms kami order2 tu, hubby ckp pukul 7.15 hantar ekk...minah tu siap angguk2 lg. Aku siap tny lagi...mmg xder org ker, budak tu ckp biasanya pukul 7 br org dtg. OK, fine la kan. Kira mknan kami dpt dl la kan...

Masa aku smpi kat meja kami tu, air pun smpi, ok lah kan. Pastu, meja blkg kami lak dpt mknan dl..ehhh aku ckp, tp xper..tunggu..Lepaih tu...tunggu..punya tunggu.. tunggu...masuklah waktu berbukaaaa...tapi..makanan kami tak sampai2 lg nieh.. aiiiii kul berapa nk smpi nie..hubby da hangin da...hubby ckp "klu xleh janji blh antar 7.15, jgnla ckp blh" "da la air pun xsedap". Hubby da siap sound, abis air nie kita blah. Aku cool lagi laa. Sib baik laa ade beli kuih skit kat bazar ramadhan td..balun hat tu dl la....


Then tungguuuu lg..tup tup..meja dpn sana lak dpt mknan..haiii pelik nie. Bdk yg amek order kami pun siap blh jeling kat arah kami, psl kami xdpt lg...tp harammmm nk ckp tunggu sat ker kak..sorry ker ke ape..Ha couple yg dtg ms kami order awai2 td pun da dpt mknan... xper....kami tungguuuuuuuuuuuu lagii...nmpk dr jauh dia bw mknan...ok..tu dia kami pun da mai...satu kali dia hantar p meja lain....wahhhhhhhhh ini suda bikin ati gua panazzz... jommm aku ajak hubby aku blah.

Ms smpi kat kaunter nk byr tu... tunggu tokey tu...dtg, tgk ade bdk bw mknan..so kami punya la kot..psi bdk tu dtg kat meja kitaorg....aku mmg xder ati da nk mkan..kenyang da rs perut nie ha...Frustt sesgt. Pastu tokey kedai tu tgk la resit order tu, kami ckp air jer kak..tggu mknan xsmpi2. Pastu akak tu kt... kami xleh nk antar sekali...hat tu kami faham..xkisah pun sgt klu terlmbt IF kami dtg lmbt... nie kami org FIRST kan...mana xhangin.

Aku pun ckp la...org yg 2nd yg order pun da dpt..kami xdpt2 lg...akak tu kt...tu yg bdk td tu antar xder org...(psl kami da kat meja kaunter ms nie). Lepas byr, kami blah jer...tp akak tu sib baik la ckp sorry kan. Kami pun xder la marah2 kat akak tu ker ape. Byr, ckp xdpt mknan n blah.

Tapi yang pasti, aku laki bini mmg frust gilerrr...kami xmkn lgs buka pose smlm, teruss zasss p klang..sbb hubby da janji nk p mancing mlm smlm ngan opismate dia. Kami berenti kat shell hgway tu ..solat, aku beli air and jajan. Oh! ya..sib baik ade beli kebab sbb feeling2 nk mkn kat kolam tu la...tp perut rasa sebuuu jer. :( Frust xdpt ape yg kita nk mkn.

Kesimpulannyer kami berdua sama frust and perut pun rs kenyang jer disbbkan hal tu ...@~@~~

Thursday, September 3, 2009

Skerrr...sker.. :D

Assalamualaikummm,

Lama tul, aku tak mengupdate blog ku ini...ermmmm kan per...bkn malas..cuma tak berkesempatan jer...
So dipagi yg mulia lagi diberkati ini, aku curi skit time nk update...hehehehehe (woi...woiii keje ler keje....)^..^



hehehehhe..mesti korang tertny, apa ada dgn gambar nie...ngehngehngeh, sebenarnya aku sker sgt...sker ...sker (terkedik2 ja :p) sbb nyer.. ce cuba korang tgk yg ade bulat merah tuu haaaa tu ler nama aku...Birthday aku daaa ini bln, so mmg tiap2 bln opis aku akan letak nama2 berserta tarikh birthday kat portal office aku. Sebenarnya xder la excited sgt, psl nama aku tu aku skerrrr gilerrr sbb ISS tu letak gambar coklat....hahahahahahahaha
Kalau korang tgk kat sini mmg la gmbr tu nmpk cm xteruja kan...coz aku snap guna hp. Tp klu korang tgk sendiri kat portal tuuu...perghhhhhhhhhhhhhhh lelehhhh beb (ni utk pengemar coklat laaa). Pastu gmbr tu mmg cantekkk la...nmpk lain dr yg lain aicehhhhhh..coz klu dak selalunya...gmbr yg dimskkan gmbr kek,
belon dan yg brg2 seangkatan klu birthday nyer event laa. Klu korang nk tgk dgn lebih dekat sila lah ker http://xportal.xybase.com


ini lahhh aku dgn mask kuuuu...hehehehehehe...every day kena amek temp and dpt satu mask..
Ok, udah2 ler tu..moh kita buat kerojeeee lakk... :P



Thursday, August 27, 2009

Sesambil

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera seme,

so ari nie, aku nk habaq kat korang seme dgn rasminya..cewahhhh kalau korang ade nk beli baju utk org dewasa/remaja/nk bw p kerja pun blh dan juga baju budak-budak, boleh lah dan silalah pergi ke http://lovinacouture.blogspot.com ya.

Di blog nie, adalah business kecil-kecilan aku dan juga kwn baik aku. So, sila lah ekk.. jgn malu2 kitaorg nie baik2, sweettttttt sesgt kitaorg nie ..wakakakakakaka masuk lah ke blog tu dan lihat2 kot ade yg berkenan, blh lah sauk barang 1 -2 baju hehehehhehe...

Selamat bersopinggg kengkwn..


Monday, August 17, 2009

Perasaan Anda dan aku!

Assalamualaikumm...semeee...

Bagaimanakah dan Apakah Perasaan kawan-kawan seme dipagi yang Indah dan diberkati oleh Allah ini?

Gembira, suka, ceria, duka, sedih, bercelaru atau punn perasaan yang tidak tahu untuk anda gambarkan... hmmmm..mesti korang rasa.."ape ke hall la minah nie..pepagi da cite camgini" kan kan ...hehehehhe. Bukan ape..pg nie mcm2 yg aku dgr, daripada radio, smpi kat opis dgr la cite2 yg melibatkan perasaan..termasuk la dgn perasaan aku...hehehehehehe

Minta maaf lah kalau korang rasa, blog aku ini memboringkan ker, nyampah ker...kan.
X suka..xyah baca...tp klu korang nk bagi kata yg utk memberikan semangat or nasihat.. aku
sebagai manusia yg biasa dan tidak sempurna ini, akan ku cuba utk menerima kritikan korang.  Tapi pastikan kritikan yang membina lah ek hehehehehehe.

Aku rasa, blog ini ajelah tempat utk aku meluahkan perasaan aku, wpun tidak sepenuh tetapi ianya boleh melegakan. Walaupun mesti korang ckp "ape ke hall laa minah nie nk luahkan dlm
blog ni, or nk luahkan pd komputer, bknnya komputer faham pun".
errmmmm...betul, tp ape yg blh aku buat..klu ini boleh membuatkan hati dan jiwa aku kembali tenang wpun sedikit...coz ia akan mempengaruhi seluruh kehidupan aku. So, aku perlu menenangkan kembali hati dan jiwa aku :-) . Walaupun pendamm kan jer apa yg terbuku didalam hati,mungkin itu yg lebih baik kan. Biarlah kita makan hati or terasa hati...tapi utk orang lain kita perlu jaga hatinya.

Aku bukannya nk mengungkit atau pun nak buat org marah, tp...ntah lah..tiada yg memahami dan cuba utk memahami hati dan perasaan ini. Betul ker? Entah la... hanya diri sendiri yg memahami diri sendiri kot!!!!

Aku cuba untuk membuang semua ingatan tentang ape yg da terjadi...aku cuba dan akan terus memcuba...dan aku harap org akan memahaminya.. Aku hanya manusia biasa dan tidak sempurna...aku bukan sorang yg sekelip mata blh melupakan ape yang dah jadi.... aku pun kalau boleh nk jd mcm tu...pejamkan mata...then terus lupakan semua...Alangkah bahagianya kalau boleh buat mcm tu kan...tp apekan daya..aku hanya manusia biasa dan tidak sempurna.
Kalau lah ada pilihan utk operate kepala otak aku nie, supaya melupakannya... aku akan pilih wpun kot2 doctor kata...risikonya tinggi ker , bahaya ker....xper la kan, janji org lain bahagia.
Biarlah aku derita..xper..jgn org lain.

Oh ya, aku ni konon2nya nk berazam utk mengurangkan percakapan, supaya org lain tak sakit hati or marah or tension. Kang salah ckp, da marah,so lbh baik diam, wpun ati kita sendiri derita. Boleh ker!!! Aku da la jenis pot pet pot pet...xper akan aku cuba. :) (hmmm blh ker nie)



Aku yg tidak sempurna,

Thursday, August 13, 2009

ermmmmmmmm...

Assalamualaikummm...n Selamat Sejahtera....

Wahhhhhhhhh...da mcm nk bagi speech lakk..wakakakkaka. Lama gak x update blog aku nie
kan per..xder mood la. Hari ni aku nk berdrama...eh drama ker....ke sajak...ke falsampah ker ntah laa..
ape2 laa.. janji release tensikuu..pada sape lg yg blh aku pergi kan dan luahkan, melainkan blogku hehehehhehehehe..ok ready u guys..nasib laa klu korang tak suka ape aku blh buat kan kan kan...hehehehehehe K...1...2...go.....


Wahai sahabat, tenangkan la hati dan perasaanmu (ni utk aku sebenarnya hehehehhee). Jangan dipikirkan perkara yang da lepas (walaupun kepala tetap gak nk pk...tension tul).

Tabahkanlah hatimu wahai sahabat, masih ramai lagi manusia didunia ini yang mempunyai
1001 masalah yang tidak kau ketahui dan lebih teruk daripada ini.

Ya..sahabat, aku tahu itu semua...tetapi pabila terfikirkan perkara itu..aku tak mampu utk
menghalangnya wahai sahabatku. Ianya datang tanpa dipaksa...bagaimanakah harus aku
lupakannya sahabat. Hati sakit pabila mengenangkannya, tetapi apakan daya ia dtg tanpa diundang..
tapi aku harus melupakan perkara itu wahai sahabatku. Bantulah aku wahai sahabatku.


Wahai sahabatku...perbanyakkan lah zikirmu dan dekatkan dirimu padanya..InsyaAllah...
dengan Kasih Sayang yang diberikan OLEHNYA yang sentiasa setia padamu, tidak akan luntur
wahai sahabatku. Janganlah kau lupa padanya wahai sahabatku.

Ya sahabatku, alhamdulillahh aku senantiasa ingat padaNYA. Namun kadangkala hati
aku ini...entahlah... Ya..syaitan itu ada dimana-mana, sentiasa menunggu untuk menjatuhkan
umat-umat NYA ini. Aku ini bukanlah manusia yang sempurna, namun akan ku cuba untuk
memperbaiki dan menyempurnakan mana yang aku termampu.

Ya KASIH...kumohon kau perkuatkanlah hati,akal dan iman hambamu ini Ya KASIH. Jauhkanlah malapetaka yang tak diingini didalam kehidupanku Ya KASIH, senantiasalah sedarkan diriku ini Ya KASIH.... Semoga aku senantiasa mengingatiMU dan KebesaranMu
ketika Engkau menghantar dugaan dan menguji iman diri hambamu Ya KASIH.

Amin ya rabbil alamin..


Hambamu yang kerdil disisimu,

Friday, July 31, 2009

Hari ini adalah hari yg mmg $%^&*()_

Mcm2 perkara yg berlaku dalam idup kita ni kan... lepas satu..satu perkara terjadi..
hanya dengan kekuatan diri dan juga kesabaran aje yg blh membuatkan setiap org
tabah menghadapi hari-hari dan perkara2 yg berlaku dalam hidup kita ini.

Mcm aku...aduhhhhhhhhhhh tensi2...tp nk buat cmner sabar jer la... da la terlmbt bgn pg
td. Mcm mana aku blh tertdo balik, ntah la..maybe sbb penat kot smlm p sana sini cari brg
hubby. Hubby pun xsedar gak...tau2 bgn da 6.27am aduhhhhhhhh...abis..
Hubby kena ada kat opis kul 7pm..so ape lg...dgn yg begitu pantas...zup zap zup zapp
zassssss....terus gerak p opis hubby. Sian hubby..a bad reputation for him. Aku sedey sgt
pg nie..aku ker yg menyebabkan kelewatan hubby ku.. :( , (xper nangis sensorg jer) .

Pastu..aku punch kad aku dl kat opis, then zassss antar anak lak p umah kak ipar. OTW nk
blk opis, ade lak satu keje waja buduss niee... yg xsabar-sabar..tetiba hon aku ..s*** tul la..
terkejut aku..nyaris tak terjun benteng sebelah...vaviiii tul laaa..yg bw kete tu pun ca ya nun alif...
geramm tul laa...
lps tu kat highway lak... mmg hari ini adalah hari yg mmg $%^&*()_ .

Sebab...lori bodoh ni follow aku skit nyer dekat...kete berderet kat dpn...cilakak tul la
pastu tetiba kete dpn aku brek...so aku pun terpaksa la brek..takkan tak brek kang berdentum
lak ngan kete dpn nie...tp aku risau lori bodoh blkg aku nie lak hentam aku....

Da tau dpn kita byk kete...lori ni blh bw laju...eiii sakit nyer ati nie... nk kt aku berkhayal ms drive, rasanya tak...sib baik laa lori tu sempat masuk lane sebelah dia..klu tak ntah2 aku ade kat spital kot ari nie...tak kat spital kat batu 2.

Ya...mati..semua org akan mati...aku nk kt ready..xberapa nk ready..sebb...cukup ker amal aku kat dunia...preparation utk mengadap alam barzakh da cukup ker.
ADAKAH AKU SUDAH BERSEDIA??????
Aku sebenarnya x ready nk meninggalkan anak-anak aku yg masih kecik tu..tp kalau da ajal nk buat mcm mana kan...semua da tertulis. Aku harap...anak-anak aku akan jd org yg berguna dan berjaya didlm kehidupan diaorg. Dan aku tak rela anak-anak aku bermak tiri. Kalau boleh biar lah parents aku yg jg anak-anak aku. Kakak aku pun ade....bukan xnk bg hubby jg... aku tau hubby aku seorg yg baik dan penyayang..... cumanya org lelaki suatu hari nnti, pasti akan cari penganti kita kan...cuma aku jer yg tak rela anak2 aku ada mak tiri...sian diaorg nnti, xsemua mak tiri tu baik...

Ehhh..ape la yg aku melalut nie...sebnrnya aku rs kepala aku sdg melayang2......masalah masalah masalah...semua org ade masalah.............
aku ni da sah2 mmg ade la....korang pun mesti ada masalah korang kan...anyway.. mari lah kita tabahkan hati, muhasabah diri, tetapkan iman dihati..kuatkan diri utk dan demi keluarga kita.
Aminnnnnnn...

Hiduplah sukan utk negara....(ape ke hall...ada kene mengena ker wakakakkakaka)


Tuesday, July 7, 2009

Tak berkesempatan ker malehh...

Napeee lakk aku niee maleh benor nk mengupdatekan blog nie. Tu la org nk buat blog, awak nk jugak..pastu da maleh nk mengupdate nyer...ate mcm mane huuhuhuhu..

Hehehe sebenarnya, aku tidaklah berkesempatan utk mengupdatekan blog nie..pasainyer kat ala-ala kebizian gituu kann..

Oh! ya, nie nk cerita nie...gara-gara cik ciken kita tuuu lah, aku jugak termakan pujuk rayu si angela fitness tu. So, aku dan hubby aku telah mengejoinkan diri di FF tu. Jadi dgn itu, kitaorg
akan dgn dedikasinya pergi mengexercisekan diri.

YA!!!! Harusss pergiii...da bayor mahei2 kena lah pegi..kalau tidak rugi..rugi...rugi.. hehehhee
yg bagusnya...dpt la buat xercise kan...kalau nk harapkan weekend p jogging.... hausssssssss
bak kt hubby aku 'Jogging atas katil la'. Kita nk p sensorg jogging, xbagi plak..bahaya katanya.
So, since da join FF nie...sesama laa p xercise...hehehehehheh hoyeaaaaaaa.....

Hari ini, aku amatlah tidak kesabaran utk pegi meng"exercise"kan diri. Pasai apa tau dak.. psl
hari ahad lps tu...pegi umah mak mertua kakak aku...kitaorg kenduri durian lg. Pastu lunch plak ade kuah tempoyakkkkk..fulamakkkkkkkkkk xleh tahan beb...aku suda tambah ns 3x....OMG.
Ate nk buat mcm mana udah, kuah tu mmg feveret aku kan...sedapp lak tuu..mana leh tahan beb...hehehehhee...lepaihhhh tu...udahh...risooo berat sure bertambah nie...uwaaaaaaaaaaaaa

Tapi itu ler kan...xder gunanya lagi penyesalan itu...bak kt pepatah "terlajak perahu blh diundur semula, terlajakkkk makan ...minta ampunnnnnnnn lerr jwb nyer wakakakkakaka



Hanya Aku,

Tuesday, June 30, 2009

Innalilah...

Assalamualaikum,

To all my readers, please 'sedekah'kan Al-Fatihan to my beloved tok... :( .
I just lost my 'Tok' on last sunday. Al- Fatihahh....

Yup, saya baru sahaja kehilangan tok disebelah mak saya...dan ini telah menjadikan
saya sekarang tidak lagi mempunyai ke2-2 belah tok lelaki dan tok pmp :( .
Masa dapat call daripada abg, diberitahu...tok tgh tenat...then within 1 hrs, abg call
cakap tok da xder :(...so sad..

Masa dpt call dr abg, kitaorg ada kat rumah mama dibkt beruntung..so dr bkt beruntung
gerak balik rumah dulu, pack barang...lps solat asar...zassss terus gerak ke perak.

Walaupun xsempat nk jumpa tok....org doakan semoga tok ditempatkan disisi orang-orang yang beriman. AMINNNNNNNNNNNN....

Cucu tok;

Thursday, June 25, 2009

Waduh...waduhh!!

Salam Semuaaa..

Waduhhhh..waduhhhh...sudah lama gue ngakk memblogkan diri hehehehhehe..
maap lerr..bizii bebenorr teman nie haaa...ateee...mana ade kesempatan nk
mengupdatekan blog nie....

So, amacammm korang nyer life..ada bagus? InsyaAllahhh bagus la tuuuu...
aku doakan semoga semua bagus2 dan berjalan dengan lancarnya hari-hari
yang korang laluii...

Bagi yang ari nie celebrate besday or anniversary,...aku ucapkan 'Hepi Besday To You', 'Hepi Anniversary' semoga kehidupan korang bertambah gumbiraaa,matang dan berbahagia dihari lahir and anniversary korang.

Bagi aku lak ari nie...ada kat tempat user, pg td ada meeting, lps tu terus jer la buat keje kat sini.
Sesambil buat keje...curi time sikit update blog nie hehehehehehehe

So, korangg semuaa take caree all my bloggers and friends.

Wednesday, June 17, 2009

Duriann...oh Duriann

Walaweiiii....mcm mana boley xdakk idea nk membebel niehhh... :D

Yer laa Sha...selama ari nie byk sgt laa idea hangg ehhh..hehehehhehe

Sendiri tny, sendiri jawab..haaa..boleyyyy gitu...huahuahuahua.

Anyway, meh nk cegheta sikit...semlm...dakk bkn smlm, tp semlm..smlm maknanya kelmarin la
opismate hubby ajak p makan deriannn...ktnya 10 hinggitt mkn sampai kenyang.
Hubby tny la...nk p ka...cheq kata bolehh jer, tarak hal kan...
So lepas officehr, kitaorg pun gerakkss la p ke tmpt tu...kalau hang pa semua nk tau, tmpt tu kat ss2 pj je..

Kami sampai lewat sikit la..pasai cmpr ngan jam kat situ + hubby cheq tersilap jln...yg mana sepatutnya satu simpang tu blh memendekkan perjlnan kami tanpa perlu stuck kat dlm jam tu. Paling best..ghuper2nya jln tu terus jer ke tmpt org juai derian tu....*sigh*...

So..member hubby da smpi dl, tgk dr jauh depa da belasah deriann tu dl...hampir penuh gak la bakul ngan kulit deriannn tu..hehehehehe kuat gak depa mkn deriaan ekk..
Rupa2nya hubby kata, member sorang mmg hantu derian.... tmpt yg dia ajak kami p tu pun, sebnrnya dia da p da...So smpi..member hubby kt..

Car9 : Bro, itu cina sudah up RM5 bro...
Midi : laa yeke..kata RM10 mkn smpi kenyanggg..
Car9 : Gua ingat cina tuu sudah kenal nazri la broo..sekali tgk nazri dtg bw member terus up jd RM15.

Kesimpulan, kitaorg telah dicharge dgn rege 15hinggit soranggggg....korang nk tau pasai ape..
Si hantu deriannn nie..blh belasah sorangg2 mkn 8 biji deriann sblm tu. Makkk aiihhh biar betull kan.
Agaknya laa kan..cina tu pun cakapp... "Aiyakkk, ini alii gua sulah lugiii oooo..ini olangg mkn manyakkk.." hehehehehehhe Pastu tup tup...bleh bw member lakk....hehehehehe "aiyakkk ini ali ini olang bawa kawann ooo...boleh lugi ini macam..tak pa tak pa gua kasi halga tinggi sikit" wakakakakaka tu semua dialog aku la tu....:P

Korang rasa paling koman...pun sorang berapa biji blh mkn? Aku pun paling tidak sebiji or ntah beberapa ulas jer kan. Mesti la rugi cina tu hhehehehe dpt plak org mcm kitaorg nie haaa..abis semua kita org rasa...siap tny "bos, mana lg yg kitaorg xrasa lg, kasi buka" kakakakakakaka...

So, lps da sauk ntah berapa biji buah durian tuuu...xsilap aku ade la 2-3 x gak, org tu amek bakul kulit durian tu,kosongkan semula hehehehehe.. Rasanya kitaorg lepak mkn durian tu ade lah dkt2 2jam kotttt...(mampuih mcm niee..bleh bankrupt kot cina tu hehehehhe)

Masa kenduri durian tu , ade la gak snap beberapa gambar kan so..korangg..enjoy ;)


Ini adalah diantara derian2 yg dikorbankan hehehehe

Ni diaa...gengg deriann hehehhe

hahhh..tu dia antu deriannn..berbj biru..

Tu diaaa...mummy n ibu tgh mkn sambil posingg kekekeke

Haah..papa n daddy tgh selakkk deriann, pastu 2-2 pun out. penin pale hehehehe

Walaupun korang tgk mcm ingat..da abis kan, lps tu tambah lg hehehehe

Monday, June 15, 2009

Selamat Pagiiii Malaysiaa....

hehehhehe...da mcm rancangan tv lak ekk .. Sorry la kpd pembaca-pembaca setia blog saya nie.
Ada ka org nk baca blog hang nie shaz oiii..xpa la..buat mcm ada pembaca setia lah naa.. kekekeke.
Anyway, sorry la tak sempat nk update, gambaq yg spt yg dijanjikan pun xsempat nk upload. Ni pun curi-curi post baru hehehehe..nnti sat2 lg ka..ptg2 sikit ka...cheq try upload gbr coti-coti mesia ekk...tungguuuuuuuuuuuuuuuu (ada ka org nk tggu nie...hehehhe)


Monday, June 8, 2009

Coti-coti Mesia...

So, korang weekend lepas mcm mana? Ada baguih, ada best, ada syiokkkk...kira semua kategori berkaitan dengan seronok laa...ada tak? Buat Saya, Aku, I , Me or Teman (udah xder keroje ker nk masukkan semuanya ker gamaknyee ^-^) weekend yg baru jer lepas ni, seronok ler juga kan. Pasalnya, aku sefamily pegi bercuti-cuti malaysia... Kemana????

GANU Kiteeee..........

Yezzaaa, aku sefamily p ke terengganu...ekceli, bukan aku 1 family jer. Kitaorg berkonvoi dengan jiran tetangga kat umah aku nie. Baguih gak ada xtivit cmgini. Selain boleh mengeratkan lagi silaturrahim diantara umat islam, silaturrahim diantara jiran tetangga dan kenkwn pun blh terjalin dengan lebih baik lagi..
Kitaorang gerakss lebih kurang tepat pada jam 11 malam bersamaan 4hb jun 2009. Kedebak kedebukkk...ada dalam 11 buah kereta semuanya. Sepanjang perjlnan tu...byk kali gak lak berenti berehat, coz mana2 yg da mengantuk tu kan perlukan rehat...so tak kisah la kan janji semuanya selamat sampai.

5hb Jun 2009
Sampai Kemaman lebih kurang dalam jam 5.30am. Berenti and solat subuh, lps solat subuh semua pun bergerakkk semula. Dan akhirnya kitaorg smpi kat Aquilla Beach Resort tu dalam jam 9 ++ am. Sekali, kena tggu org checkout dulu da....adeiiiiiiiii kul 12 lak tu... sian anak2 aku, semuanya tak mandi lagi..badan pun da rasa tak selesa. Sib baik ade surau resort tu...aku rasa surau tu masih baru lagi kot pembinaannya coz mcm xberapa nk bersih jerrr. Aku mandi zarif yg kebetul telah 'melepaskan' hajatnya ituuu hehehehe..lepas tu mandikan Dania pulak. Perghhhh lega da drang..xpe janji derang selesa kan. Surau lak ade aircond...ape lg..hubby aku pun tdo sat, sian gak dia..drive all the way kan..jauh2 tu..sekali xleh nk checkin....kitaorg lepak la jap ngan surau tu smtr tggu kunci bilik.

Xtiviti utk ari ni, hanya utk org lelaki aje....psl depa nk p mencandat sotong. Tema coti2 mesia ni pun Ganu Kite..Candat @Marang...So utk org pmp xtiviti bebas. Aku bw dania mandi laut. Smtr zarif tdo, bley la bw dania mandi manda kan. Malamnya plak, mknan telah disediakan so jam 8mlm p mkn kat cafe resort tu...menu Nasi ayam yg shedapppppppppppp (sedap sesgt la niehh) beserta dgn air jagung yg lazattt..ngehngehngehngeh

6hb Jun 2009
Hahhh...ni yg best nk ceghitaa nihhh. Kononnya pg tu hubby kt nk bw p breakfast kat kedai kopi hia peng... Sedapp kt dek hubby aku. So cari...punya cari.punya cari..xjumpa, lastly mkn kat kedai biasa jer. Frust gilerr aku rasa, psl nk sgt rasa kopi n roti bkrnya yg dikatakan oleh hubby ku..mmg sedapppp.
Next destination, Masjid terapung..so jmp geng konvoi @terengganu kat masjid terapung, then gerak menuju ke Masjid kristal. Sesmpi jer disana...hari tersgt la panasnya..konon2 nk naik boat yg bw round keliling masjid kristal n monumen masjid2 tu...satu kali itu boat semua penuh la. Kalau mau kena tggu kul 3pm. Last2 kitaorg menapakk jer la p masjid kristal tu...hehehehehe.
Aku agak terkilan sebb tak sempat nk melawat monumen2 masjid tu..:( . xpe maybe insyaAllah ade rezeki kita smpi lg kan... :D . Selepas itu, gerak plak pasar payang..kemudiannya xtiviti bebas. So, slp da settle dgn psr payangnya, gerak nk balik ke chalet, sesambil tu hubby cari gak kedai kopi tu..jenuh laa pusing2, last2 hubby call member dia tny kat mana.
ghuper2nya nunnnnnnnnnnn haa kat kemaman...cehhhhhhhh hubbyku bikin panazzzzz hehehehe

Malamnya kitaorg buat bbq, so ada lucky draw, main pusing kusii and malam tu rasanya family kitaorg adalah diantara the luckiest family kot, pslnya 1st lucky draw..aku dpt, then hubby aku lak dpt, pastu ayah aku lak dpt..hehehehehe cuma mak aku jer xpdt..klu dpt cantekkkkk .
x aciii kt salah sorg dr drang hehehehe..tp apa2 pun aku tetap tak puas hati psl nk hamperrrr (mcm bdk2 daaaa) tp asyik dok dpt adiah lain kahkahkahkahkah..

7hb Jun 2009
Geraks balik ke KL. Hari ni, xtiviti memasing, ada yg balik kg depa terus...ada yg stay satu hari lg. Ikut la kan ....sesuka korang hehehehehe.. aku sefamily lepas pekena ns kukus dok melilau mencari kedai jual tudung murah...tp xjmp. Last2 balik laaa..and finally br la betul2 smpi kat kedai kopi hia peng tuuuuu...malanggggggggnya...setelah menanti begitu lama... dpt jer tmpt duduk...blh lak org tu kt klu nk mkn da tak ambil order, bungkus sj coz kedai da da tutup..kira oke la kan bley lg. So order..kopi 'o' ais 2, kopi ais 1 , teh ais 1, roti bakar 4 sets. Tup tup..adik amek order dtg ckp roti da abis.......aduhhhhhhhhhhh mmg frustttt gilerrr. So, kopi jer laa..tp koranggg I tell uuu mmg sedapppppp kopinya. Maybe yg dok di Ganu tu tau dah kot...hehehehe.
Finally we reached @home around 2am. 2-3x gak la berenti coz hubby ngantuk. So guys, enjoy some pic from our Ganu Kite Candat @ Marang trip. ;)

Nie ms berenti rehat utk kali yg ke2 xsilap aku..Papa n Nia..@3am

Next pica...akan dimasukka kemudian... :D

Monday, June 1, 2009

Love is in the air...



Weiii...korang semua ada tak gambar2 mak and ayah korang masa depa muda-muda dulu.
Kalau ada..korang mmg anak-anak yg soleh dan solehah...(ade kene mengene ke nie hehehe). Nak kata konon2 aku ni anak yg solehah dan baikkkk la ni....hehehehehhehe...

Bukan ape, sebenarnya aku nk postkan gambar mak and ayah aku masa depa muda.
Kekdg tu best juga gak kan tgk gambar-gambar lama, mengibas kembali zaman-zaman mudeee hehehehehehe. .
My mom and dad on their wedding day
Pewittt...Kuruss tul mak and ayah masa nie...blurr lak sikit gmbr

So...ini lah mak dan ayah aku... TQ mak coz byk berkorban utk anak mak nie..(sedeyy lak).
Love both of you. Muahhhhh..


Thursday, May 28, 2009

Where????

Sekarang nie, aku berada di UTM Skudai...arghhhhh jauhh nyer dr anak-anak Ibu. Sian diaorg, tp tu la tuntutan kerja kan nk buat mcm mana...terpaksa.

Sabar yerk anak-anak ibu, esok ibu balik... :D.

Tadi call Dania,...spt biasa dengan nada yg sedihh..."adik nk ituuttt" hehehehe...sian nia.

Aisehh...br dpt call drpd mgr, tny ade kat mana hehehehehe...so lps nie tak dibenarkan ke johor dulu..coz kena masuk projek lain plak...adeiiiii...benda baru tp menyeramkan hehehehe... kenapa menyeramkan.............

Sebab, projek tu adalah "projek singkat"(aku la yg panggil) coz kena siapkan dlm masa beberapa bulan aje...perghhhhhhhhhhh berpeluhhh niee..

Monday, May 25, 2009

Wizken..

Salammm,

Apa celita....ini ali mau celita itu ari minggu punya celita...ada boleh ka?

Of course, sudah tentuuuu la bulehh, pasai ini blog anaa yang punya....
ikut suka saya la nk tulis ape kan..kan..kan..
Betull..betull..betulll... (versi upin & ipin, sendiri tny sendiri jwb huahuahuaua)

Sabtu 23/05/09
So, sabtu yg br ja lepaih nie..yg tak berapa nak lama sgt nie, aku dan family p umah SIL merangkap MIL gak laa...lepas jer, hubbie ku pulang dari kerja, siap-siap my kids then
zassssssss...menuju ke bkt beruntung.
My MIL buat laksamm...perghhhhhhhhhhhh tip top, marvelous, no 1..tak tau nk bg apa da..
mmg sedappp..MIL aku , klu masak mmg tip top...leleh air liurr beb...
So, kitaorg pun lepak la sana smpi malam..sementera tunggu BIL smpi tu...lps da derang
smpi, lepas mkn semua br la kami gerak balik umah..lg pun hari nak ujan..

Ahad 24/05/09
Lepak kat umah jer, tak p memana pun...rehat la kat umah yerk dakk..asyikk berjalan jer.. (iye kerrr hehehhe). Lagi pun aku pun sakit kepala, hubbie pun tak berapa nk sihat..sian dia melarat
gak smpi ker ari ni, ajak p klinik xmo..degilll.., degil-degill suami sape..suami aku yg aku sayang gekkk hehehehhe
Kesimpulannya aku pun memasak ler pd ari tersebuttt... hehehehehe
Menu of the day :
Daging masak itam + ikan masing yg sedap....
Sayurrr..xder stock laaakk.. p kedai malehh daa..
itu jer menu utk ari tersebutt.. belasah jer janji boleh dimkn yerkkk...
janji hubbie tak complain ngehngehngehngeh...

Friday, May 22, 2009

Damn..where is my mood

Arghhh...me missing my working mood right now...
helppppp...

Time tgh byk keje la plak..blh xder mood nk buat..mentang2 la ari ni jumaat.
Mann..can't be like this la...please moodd come backkkkk to me...

Yesterday is the best day for me, because mood ok, keje pun lajuuu jer yeahh bebehhh..
tp ari nie ohhhhhh tidakkkkkk...tulunn..tulunn..tulunnn..

Moodd please on my Mood Mode again..
Xper, mari kita p solat dulu dgn harapan mood ku akan kembali normall.. yeahh peaceeee

Thursday, May 21, 2009

Huhhh...quite bz today..

Elo guys,

Today, hari ini saya agak bz laa..so mengambil kesempatan utk update blog sat hehehehehe.
Cite semlm, ape ekk..ermmmm..smlm kita ade meeting kat bgn TH Selborn jadinya kena la drive kesana. Masa drive tu..memandangkan da lama giler (tp tak giler lg la hehehe) tak drive dalam KL rasa mcm kekok lakk..ngeri pun ade tgk drang bw kete memasing...perghhh kalau dulu saya lah juara jalanraya huahuahuahua.

So, kita pun parking la kat bwh bgn TH Selborn tu..da settle semua, pack2 brg nk balik hq, then turun lift...oopss p bayaq parking dulu. Korang semua nk tau berapa rege parking kat situu...
10 hinggit..makkkkkkk aiii maheiii gilerr.. kita start parked dlmkul 8.30 kot kuar kul 2 lbh. Sib baik dlm purse ngam ngam 10 hinggit..giloss tul. Tobatttt makcik, tok se parking situ lagi dah.

Semlm gek,kita balik lmbt coz, hubby kena duty lak. So, kita pun lepaks lahs kat opis hubby kita. Konon-konon nk buat keje la...akhirnya hausssssssss...p dok surfing benda lain hehehehehe..
Pastu SIL call:
SIL : "Dania lps mandi, maghrib tu dok tinjau-tinjau keluar",Nia tgk ape?"
Nia : " Tunggu papa ngan Ibu" ishh papa ,ibu ni lmbt la"
Ibu : "yeke " hehehehehe"
Then Ibu ckp ngan Nia lak..
Nia : "Ibu..jom balik"
Ibu: "Nnti ya, papa ada work lg". Nia kata nk tdo umah mama iza"
Nia: " Alaaa..nia nk tdo ngan Ibu"
Ibu: "Ok, nnti Ibu amek nia ekk"

So, lbh kurang kul 12 lbh kitaorg br smpi umah SIL, dania da tdo. Tp , elok jer buka pintu, dania jaga. Pastu kita p la kat dia..dania tolak.."tepi, tepi" ktnya..xnk lgsg, dng papa pun xmo. So kita pun ckp ngan hubby jom balik, byk lg keje nk buat nie. Elok jer kitaorg gerak..dania nangis..."nak ituttttt" hehehehehe
Agaknya dania merajuk la tu, tunggu lama sgt, kitaorg berdua tak smpi2 lg..sian anak ibu.

Monday, May 18, 2009

Weekend

Hye semua,

Apa khabar bloggers2 semua? (acehh..da mcm nk buat konsert lak kekekeke). So ari ni mcm biasa laaa..the blue monday but kerja still jalannnnnnn :D.

Mai sini nk cerita kisah weekend yg lepaih nie. Ari sabtu tu, ada gathering Project team and x-team la. So, kami semua sepakat membawa berkat untuk pegi ke Ulu Yam.
Kitaorg sewa 2 buah pondok and 1 dewan yg terbuka luas gitu..
Yezzaaaaa..seronok la kan dpt jumpa semula geng-geng lama..tp ada gak yg xdpt nk menghadirkan diri mereka pada hari tersebut.

Dania nmpk sunga.."Ibu nk mandi sungai"...da tak xsabar2 da anak aku nie ha. So ape lg salinkan baju dia..lps da bfast tu.. br la papanya bw turun. Pastu, ibu n gang lak salin baju n turun ke sungai..ingatkan papa da basah kuyup da ghuper-ghuper..dak lagi.
Sejukkkk, kt papa..hehehehehe..so ape lg Ibu laa yg bw nia mandi..berendam dalam sungai tu. Dania da biru-biru da tangan2nya, mengigil da..tp xmo naik. Member2 semua suh bawa naik dulu..tp dania bantai menangis xmo naik. Nak mandi sungaiii ktnya hehehehehe anakku yg mmg tak takut sejuk(ikut ibu dia la nie hehehehhe).
Kitaorg gerak awal, coz nk balik perak lak amek adik and Tah..
SO guys, enjoy da pic ya..


Starting point..Semua berkumpul diPetronas dkt ngan Tmn Layang-layang..






Nia..yg da tak sabar nk turun ke sungai..

Khusyukkk makan memasing...hehehehe

ehhh..anak ibu nie..execited gilerr..hehehehehe





Tgh setup tempat bbq nyer...

Cecah2 kaki dulu...hehehhee

Yeahhh..tu dia....


Dania and Aunty Annie

Pinjam pelambung anak aunty yati sat..hehehehe

Mari belajar berenangggg...

\







Akhirnya berjaya memujuk nia naik ke atas hehehehe