Friday, September 4, 2009

Paling awal dtg...tapi..

hmmmmm...ekceli ni ceghita pasai smlm la nie. Smlm, me n hubby nk buka posa kat kedai mkn kat KJ tu...ekceli kedai nie da byk kali kami p...since dr aku bujang trang tang tang lg kedai nie mmg da jd kebiasaan. Masakannya ok..blh tahan la kan..cuma kekdg kot tukang masak lain so rs nyer ade kurengggg skit kot. Ok..Ok

Ceghita nyer cmni.. smlm ms kami smpi kat kedai tu lbh kurang kul 6.15pm gitu, xdak org lainn pun, kami berdua ja. Lepaih da order seme, ade 1 couple lg dtg order n blah..p bazar ramadhan la kot...sama gak la kami pun pasai maleh nk melanguttttt jer kat kedai tu kan. So setelah berjln2 di bazar ramadhan tu..kami pun p kedai mkn tu semula. Masa nie da pukul 7 -7.05pm min gitewww la, org da penuh da kedai tu... haa sblm tu..ms kami order2 tu, hubby ckp pukul 7.15 hantar ekk...minah tu siap angguk2 lg. Aku siap tny lagi...mmg xder org ker, budak tu ckp biasanya pukul 7 br org dtg. OK, fine la kan. Kira mknan kami dpt dl la kan...

Masa aku smpi kat meja kami tu, air pun smpi, ok lah kan. Pastu, meja blkg kami lak dpt mknan dl..ehhh aku ckp, tp xper..tunggu..Lepaih tu...tunggu..punya tunggu.. tunggu...masuklah waktu berbukaaaa...tapi..makanan kami tak sampai2 lg nieh.. aiiiii kul berapa nk smpi nie..hubby da hangin da...hubby ckp "klu xleh janji blh antar 7.15, jgnla ckp blh" "da la air pun xsedap". Hubby da siap sound, abis air nie kita blah. Aku cool lagi laa. Sib baik laa ade beli kuih skit kat bazar ramadhan td..balun hat tu dl la....


Then tungguuuu lg..tup tup..meja dpn sana lak dpt mknan..haiii pelik nie. Bdk yg amek order kami pun siap blh jeling kat arah kami, psl kami xdpt lg...tp harammmm nk ckp tunggu sat ker kak..sorry ker ke ape..Ha couple yg dtg ms kami order awai2 td pun da dpt mknan... xper....kami tungguuuuuuuuuuuu lagii...nmpk dr jauh dia bw mknan...ok..tu dia kami pun da mai...satu kali dia hantar p meja lain....wahhhhhhhhh ini suda bikin ati gua panazzz... jommm aku ajak hubby aku blah.

Ms smpi kat kaunter nk byr tu... tunggu tokey tu...dtg, tgk ade bdk bw mknan..so kami punya la kot..psi bdk tu dtg kat meja kitaorg....aku mmg xder ati da nk mkan..kenyang da rs perut nie ha...Frustt sesgt. Pastu tokey kedai tu tgk la resit order tu, kami ckp air jer kak..tggu mknan xsmpi2. Pastu akak tu kt... kami xleh nk antar sekali...hat tu kami faham..xkisah pun sgt klu terlmbt IF kami dtg lmbt... nie kami org FIRST kan...mana xhangin.

Aku pun ckp la...org yg 2nd yg order pun da dpt..kami xdpt2 lg...akak tu kt...tu yg bdk td tu antar xder org...(psl kami da kat meja kaunter ms nie). Lepas byr, kami blah jer...tp akak tu sib baik la ckp sorry kan. Kami pun xder la marah2 kat akak tu ker ape. Byr, ckp xdpt mknan n blah.

Tapi yang pasti, aku laki bini mmg frust gilerrr...kami xmkn lgs buka pose smlm, teruss zasss p klang..sbb hubby da janji nk p mancing mlm smlm ngan opismate dia. Kami berenti kat shell hgway tu ..solat, aku beli air and jajan. Oh! ya..sib baik ade beli kebab sbb feeling2 nk mkn kat kolam tu la...tp perut rasa sebuuu jer. :( Frust xdpt ape yg kita nk mkn.

Kesimpulannyer kami berdua sama frust and perut pun rs kenyang jer disbbkan hal tu ...@~@~~

Thursday, September 3, 2009

Skerrr...sker.. :D

Assalamualaikummm,

Lama tul, aku tak mengupdate blog ku ini...ermmmm kan per...bkn malas..cuma tak berkesempatan jer...
So dipagi yg mulia lagi diberkati ini, aku curi skit time nk update...hehehehehe (woi...woiii keje ler keje....)^..^



hehehehhe..mesti korang tertny, apa ada dgn gambar nie...ngehngehngeh, sebenarnya aku sker sgt...sker ...sker (terkedik2 ja :p) sbb nyer.. ce cuba korang tgk yg ade bulat merah tuu haaaa tu ler nama aku...Birthday aku daaa ini bln, so mmg tiap2 bln opis aku akan letak nama2 berserta tarikh birthday kat portal office aku. Sebenarnya xder la excited sgt, psl nama aku tu aku skerrrr gilerrr sbb ISS tu letak gambar coklat....hahahahahahahaha
Kalau korang tgk kat sini mmg la gmbr tu nmpk cm xteruja kan...coz aku snap guna hp. Tp klu korang tgk sendiri kat portal tuuu...perghhhhhhhhhhhhhhh lelehhhh beb (ni utk pengemar coklat laaa). Pastu gmbr tu mmg cantekkk la...nmpk lain dr yg lain aicehhhhhh..coz klu dak selalunya...gmbr yg dimskkan gmbr kek,
belon dan yg brg2 seangkatan klu birthday nyer event laa. Klu korang nk tgk dgn lebih dekat sila lah ker http://xportal.xybase.com


ini lahhh aku dgn mask kuuuu...hehehehehehe...every day kena amek temp and dpt satu mask..
Ok, udah2 ler tu..moh kita buat kerojeeee lakk... :P